Waterpijpbar heeft nog geen vergunning: week na opening al verzegeld

Burgemeester Selleslagh laat Lavilla Supernatural sluiten. Ook al klachten van omwonenden

De waterpijpbar is sinds donderdagavond dicht.
Lukas De waterpijpbar is sinds donderdagavond dicht.
Een week, zo lang heeft het sprookje van waterpijpbar Lavilla Supernatural in de Boechoutlaan in Strombeek-Bever geduurd. Donderdagavond viel de politie van Grimbergen de keet binnen en besloot burgemeester Chris Selleslagh de zaak te sluiten. De reden? De uitbaters openden hun bar zonder vergunning. Daarnaast waren er ook al klachten van buren.

Op vrijdag 19 april zwaaiden de deuren van Lavilla Supernatural in de Boechoutlaan in Strombeek-Bever voor het eerst open. In de loungebar kunnen klanten iets drinken, maar ook waterpijp roken. Op termijn willen de uitbaters op de eerste verdieping een restaurant openen. Opvallend aan de bar: de late openingsuren. Op weekdagen is Lavilla Supernatural van 16 tot 2 uur open, op vrijdag en zaterdag is dat zelfs tot 4 uur.

Maar nog geen week na de officiële opening werd de loungebar donderdagavond omstreeks 22 uur alweer verzegeld door de politie. “De uitbaters openden hun zaak namelijk zonder enige vergunning”, zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open Vld). “Zowel voor de omgevings- als voor de uitbatingsvergunning werd een aanvraag ingediend, maar werd het licht nog niet op groen gezet. Bovendien was er ook nog geen brandweerverslag. Het is dan ook onverantwoord om een bar te openen waar tientallen klanten naartoe komen maar waar nog geen enkele vergunning voor verkregen werd. Om die reden ondertekende ik het burgemeestersbesluit om de keet voor onbepaalde tijd te sluiten.”

De uitbaters hebben een omgevings- en uitbatingsvergunning aangevraagd, maar het licht werd nog niet op groen gezet.

Chris Selleslagh (Open Vld)

Selleslagh kreeg de uitbaters enkele weken geleden wel al over de vloer. “Ze maakten toen bekend dat ze de zaak wilden openen en dat ze met alles in regel waren, maar dat was dus niet het geval. Ik zal nu met hen rond de tafel zitten en hen uitleggen wat er moet gebeuren.”

Geurhinder en parkeeroverlast

De voorbije week ontving het gemeentebestuur evenwel al enkele klachten van omwonenden over geurhinder en parkeerproblemen. Op sociale media spraken de buren ook van de mogelijke aanwezigheid van drugs. “Maar dat laatste kunnen we niet bevestigen”, zegt Jurgen Braeckmans, korpschef van de politie van Grimbergen. “De waterpijpbar werd enkel en alleen gesloten omdat er nog geen vergunningen afgeleverd werden. De verzegeling donderdagavond verliep immers zonder problemen. Er waren op het moment van de sluiting zowat 130 klanten aanwezig.”

Het schepencollege zal zich de komende weken over de vergunningsaanvraag moeten buigen en zal daarbij ook rekening moeten houden met enkele bezwaarschriften die tijdens het openbaar onderzoek ingediend werden.

De uitbaters van Lavilla Supernatural waren niet bereikbaar voor commentaar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.