Warmtescan helpt je woning energie-efficiënt te maken

Op de foto: warmtescan buitenkant gemeentehuis Hamme. Op de meest lichtgevende punten gaat het meeste warmte verloren.
Kos Op de foto: warmtescan buitenkant gemeentehuis Hamme. Op de meest lichtgevende punten gaat het meeste warmte verloren.
De winter staat voor de deur en dus ligt de focus opnieuw op verbruik, ecologie en isolatie. De gemeente Grimbergen stelt daarvoor een warmtecamera ter beschikking. Inwoners kunnen zo’n screening makkelijk aanvragen.

Met de warmtecamera sporen ze eventuele verliesposten in je woning op. Die worden daarna in een verslag gegoten en je krijgt een overzicht met tips over hoe je je woning kan aanpassen en energiezuiniger kan maken. Als je binnen het jaar na datum geen enkele aanpassing deed, betaal je 20 euro. Pas je je woning wél aan, dan is deze interventie gratis. Heb je vragen over hoe je de aanpassingen praktisch kan aanpakken dan kan je terecht bij het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen voor een gratis duurzaam bouwadvies of kan u langsgaan bij de Kyotomobiel van 3Wplus.

Warmtescan aanvragen

Wat moet je doen? Vraag een bezoek aan via de website www.grimbergen.be. Geef op voorhand door welke installaties in je woning aanwezig zijn. Leg je energiefacturen van de afgelopen jaren klaar voor het bezoek van de vrijwilliger die de analyse zal uitvoeren. Zo kunnen jullie die samen doornemen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Dupont

    Heel goede zaak , daar zou ik wel aan meedoen . Maar ik woon in het Leuvense en weet niet of dat hier ook bestaat .