Voormalig schepen op 17 september voor rechter voor zedenfeiten

Ex-schepen Kevin Vleminckx
Lukas Stallaerts Ex-schepen Kevin Vleminckx
Voormalig schepen Kevin Vleminckx moet zich op 17 september voor de correctionele rechtbank verontschuldigen. Hij wordt beticht van zedenfeiten met minderjarigen.

Kevin Vleminckx uit Grimbergen, voormalig schepen van financiën, economie en feestelijkheden voor Open VLD, moest zich vandaag verantwoorden voor de correctionele rechtbank op verdenking van zedenfeiten met minderjarigen. De aanklacht luidt dat hij minderjarige jongens dronken zou hebben gevoerd en daarop zou geprobeerd hebben hen te overhalen tot seksuele handelingen. Vleminckx heeft de aantijging steeds ontkend. De zaak werd vandaag uitgesteld. 

Anonieme brief

Het onderzoek naar de feiten ging eind 2016 van start met een klacht bij het parket Halle-Vilvoorde. Daarin was sprake van een 16- of 17-jarige jongeman die door de toenmalige Open Vld-schepen van Financiën, Lokale Economie, Nieuwe Media en Feesten seksueel zou geïntimideerd zijn. In februari 2017 werd het onderzoek naar buiten gebracht door een anonieme brief aan de media. Schepen Vleminckx stelde toen zelf en via zijn toenmalige advocate dat hij niets strafbaars had gedaan en niemand geïntimideerd had.

Leugendetector

Het verdere onderzoek bracht evenwel aan het licht dat er meer dan één slachtoffer zou zijn. De toenmalige schepen zou verschillende jonge mannen dronken gevoerd hebben en vervolgens geprobeerd hebben hen aan te zetten tot seksuele gunsten, zelfs tegen betaling. Eén van die slachtoffers zou hij midden in de nacht zelfs meegenomen hebben naar het gemeentehuis. In de loop van het onderzoek onderging Vleminckx ook een test met de leugendetector maar die zou in zijn nadeel zijn uitgedraaid.

In augustus 2017 verliet hij de Grimbergse Open VLD-fractie na interne strubbelingen en zetelde verder in de gemeenteraad als onafhankelijke. In de huidige coalitie is hij geen gemeenteraadslid meer.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.