Vijf nachten onderhoudswerken op buitenring

Beeld ter illustratie.
Mark Baert Beeld ter illustratie.
Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf 20 tot 25 mei vijf nachten aan structureel onderhoud op de buitenring ter hoogte van de verkeerswisselaar met de A12 in Strombeek-Bever.

De werken liggen in verschillende werfzones achter elkaar en in totaal voert de aannemer over een lengte van 3 kilometer asfaltherstellingen op de rechterrijstrook uit. In de laatste 300 meter wordt ook de middelste rijstrook aangepakt. Wegen en Verkeer werkt vooral ‘s avonds en ‘s nachts en stelt de rijweg telkens vanaf 5 uur ‘s ochtends terug open voor verkeer.

Overdag blijft de snelweg gewoon open voor verkeer. De werken worden verspreid over 5 nachten waar voor het doorgaand verkeer hoofdzakelijk één rijstrook links beschikbaar is.

Vanaf 21 tot 22 uur wordt enkel het rechterrijvak ingenomen in de rijrichting van Bergen/Charleroi/Namen en kan er nog op de andere rijvakken gereden worden. Een uur later wordt dan ook het middenvak ingenomen en rijdt men gedurende de rest van de nacht tot 5 uur ‘s ochtends op het linker rijvak.

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht tijdens deze werkzaamheden beperkte hinder voor het doorgaand verkeer op de R0 richting Bergen/Charleroi/Namen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.