ViaVia opent op steenworp van oude locatie

Reizigerscafé ViaVia is aan de Baksteenkaai een nieuw hoofdstuk begonnen. Na zes jaar samen met Micro Marché een pand te hebben gedeeld op de Steenkoolkaai heropent ViaVia op een steenworp van de oude locatie. "We blijven in dezelfde buurt, maar het nieuwe pand is een pak groter dan het vorige", aldus Hannah Vanrintel van ViaVia.

ViaVia Café ontstond in 2010 in de schoot van Micro Marché op de Steenkoolkaai 7. In afwachting van de ontwikkeling van een definitief project hadden zij tijdelijk de beschikking gekregen over de oude Miroiterie Leys. Na zes jaar viel uiteindelijk eind augustus het doek en moest de zaak verhuizen. "Toen we in het oude pand introkken, wisten we dat dat een tijdelijk verhaal ging worden. De nieuwe zaak is een definitieve verhuis", aldus Vanrintel. ViaVia neemt zijn intrek op de gelijkvloers van het nieuwe pand. "Het is een oude drukkerij die volledig gerenoveerd is. Het heeft drie overdekte terrassen en een ruim café. Op de bovenverdieping van de achterbouw biedt de zaal talloze mogelijkheden voor socio-culturele en commerciële evenementen. Ook onze oude buren van Citizenne zijn mee verhuisd. Zij zullen daar op de eerste verdieping van de voorbouw hun Brusselwerking ontplooien."

Het Brusselse ViaVia café is een van de 18 ViaVia Reiscafés die verspreid zijn over vier continenten. Iedere ViaVia bouwt een eigen werking uit met nadruk op één of meerdere van volgende pijlers: café, restaurant, guesthouse, hotel en reisorganisatie.

(AMG)

Uitbaters Hannah, Johan en Simon in de nieuwe zaak.
Marc Baert Uitbaters Hannah, Johan en Simon in de nieuwe zaak.