Verkiezingsaffiches N-VA mikpunt van vandalen

Verschillende verkiezingsaffiches van N-VA Grimbergen zijn deze week gevandaliseerd.

Onder meer in de Prinsenstraat in het centrum maar ook in Humbeek in de buurt van basisschool Mozaïek werden affiches vernield en met hakenkruisen of allerlei opschriften als ‘gay’ en ‘we love weed’ overschilderd. 

De N-VA-affiches werden op verschillende plaatsen besmeurd.
rv De N-VA-affiches werden op verschillende plaatsen besmeurd.

“Het is opvallend, omdat het nu op een paar dagen tijd een viertal keer gebeurd is”, zegt N-VA kopman Philip Roosen. “Toeval of niet? Het is niet plezant maar we gaan ervan uit dat het het werk is van een aantal gefrustreerden en dat er geen georchestreerde actie achter schuilgaat. Klacht indienen gaan we dus voorlopig niet doen. We gaan de affiches uiteraard vervangen en hopen dat het hier bij blijft.”

Een hakenkruis en ook het klassieke Hitlersnorretje kon niet ontbreken.
rv Een hakenkruis en ook het klassieke Hitlersnorretje kon niet ontbreken.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Carlo Pollart

    als u de tekst van deze 'opschriften' goed leest, zie je dat het door Fr-taligen moet zijn: "Sige", of "Siech Heil', totaal verkeerd gespeld dus. Maw door iemand die totaal geen affiniteit heeft met het Duits, dus geen Nl-talige, tja op wie kom je dan uit?