Verenigingen kunnen pas ten vroegste eind dit jaar in ‘De Koffiefabriek’ terecht

De voormalige Douwe Egberts-fabriek wordt iets later dan voorzien omgebouwd tot tijdelijke feestzaal.
Archieffoto BELGA De voormalige Douwe Egberts-fabriek wordt iets later dan voorzien omgebouwd tot tijdelijke feestzaal.
De Grimbergse verenigingen gaan het nog iets langer zonder gemeentelijke feestzaal moeten stellen dan eerst voorzien. De leegstaande Douwe Egberts-fabriek in Strombeek-Bever, die een tijdelijk alternatief moet bieden voor het Fenikshof, zal pas ten vroegste eind dit jaar gebruiksklaar zijn. Aanvankelijk was dat al voorzien vanaf het najaar. De onderhandelingen over het contract met de projectontwikkelaar hebben langer geduurd dan voorzien.

Zoals bekend heeft de abdij van Grimbergen grootse plannen met het Fenikshof. De feestzaal zal plaats ruimen voor een microbrouwerij en belevingscentrum. Dat betekent dat er voor de verenigingen dringend een nieuwe feest- en fuifzaal moet worden gezocht. In het Fenikshof ging zowat alles door van feesten, eetfestijnen, optredens tot fuiven.

De gemeente legde haar eieren in de mand van de provincie voor een alternatief in een fabrieksruimte op de voormalige Douwe Egbertssite aan de Potaarde. De provincie keurde de herbestemming van het industrieterrein tot recreatiegebied goed.

Bedoeling was om al in het najaar gebruik te kunnen maken van de nieuwe feestzaal, die de naam ‘De Koffiefabriek’ zou krijgen, maar dat zal dus niet lukken. De verenigingen zullen minstens nog tot eind dit jaar nog noodoplossingen moeten zoeken.

“De timing is was opgeschoven omdat de contractonderhandelingen met projectontwikkelaar Global Estate langer hebben geduurd dan voorzien”, legt cultuurschepen Philip Roosen (N-VA) uit. “Daardoor kan er pas na het bouwverlof gestart worden met de voorbereiding van de verbouwingswerken. We gaan nu eerst werk maken van de aanvragen, planning en aanstelling van de werfleider. Daarna kan hopelijk zo snel mogelijk gestart worden met de effectieve werkzaamheden.”

“Vooral een nieuwe toegang en de opdeling van de bestaande fabrieksruimte van liefst 2000m2 , sanitair, verwarming maar ook elektriciteit vormen de grootste aanpassingen. Afhankelijk van hoe vlot dat allemaal verloopt hopen we tegen eind dit jaar openingsklaar te zijn maar het zou kunnen dat het januari of februari wordt.”

De bedoeling blijft wel om op termijn een gloednieuwe feest- en fuifzaal te bouwen in het centrum, maar dat zal nog minstens drie jaar in beslag nemen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.