Veerdienst gaat continu varen tijdens spitsuren

De veerdienst zal operationeel blijven tot de brug hersteld is.
Lukas De veerdienst zal operationeel blijven tot de brug hersteld is.
De Vlaamse Waterweg nv start op woensdag 30 januari zoals aangekondigd met een veerdienst in Humbeek-Sas. Daarmee komt de waterwegbeheerder tegemoet aan de vele vragen van lokale bewoners, die het door het recente scheepsongeval op het zeekanaal Brussel-Schelde vermoedelijk voor enkele maanden zonder brug moeten stellen. Tijdens de spitsuren op weekdagen zal het veer bovendien continu varen.

De op- en afstapplaatsen zijn voorzien ter hoogte van de Lourdesgrot op de linkeroever (kant Westvaartdijk) en op de andere oever langs de Oostvaartdijk richting Zemst. De veerdienst zal elke dag operationeel zijn van 6 uur ’s ochtends tot 22 uur ’s avonds en dit telkens op het uur en het half uur. Op weekdagen van 7 tot 9 uur en van 15.30 tot 17.30 uur zal de veerdienst ten behoeve van pendelaars en schoolgaande jeugd bovendien continu varen.

Uiteraard zijn deze diensturen onder voorbehoud van slechte weersomstandigheden (mist, storm, ijsgang …) en kunnen ze worden gewijzigd in functie van vraag en aanbod of om de openbare veiligheid te verzekeren. Gerekend op vier maanden gaat het om een investering van om en bij de 140.000 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.