Twee weken vertraging voor werken Brusselsesteenweg

De werken op de Brusselsesteenweg (N202) zullen minstens twee weken vertraging oplopen. De geplande methode voor de waterdichting van een duiker, bleek immers niet geschikt.

De aannemer zou in de komende weken de duiker en de opbouw van de rijweg ter hoogte van de Maalbeek afwerken. Bij de voorbereiding van die werken is echter gebleken dat de geplande methode voor de waterdichting van die duiker, niet geschikt is. Alle betrokkenen contacteren nu gespecialiseerde onderaannemers om zo snel mogelijk tot een alternatieve methode te komen. Zodra er een definitieve planning is, wordt die gecommuniceerd.

Asfalt en fietspad

De verdere planning blijft wel behouden. Eens de werken aan de duiker klaar zijn, legt de aannemer de rijweg in deze zone aan. Daarna wordt tussen het kruispunt met de Wolvertemsesteenweg en dat met de Lagesteenweg een toplaag in asfalt aangebracht, en wordt ook het fietspad tussen De Merodestraat en de Spaanse Lindebaan afgewerkt. Al het mogelijke wordt gedaan om die ingrepen nog voor het bouwverlof uit te voeren, maar zekerheid zal er pas zijn zodra de planning voor de waterdichting vastligt.


De zone tussen de Wolvertemsesteenweg en de Lagesteenweg blijft intussen werfzone tot de toplaag in asfalt gegoten is. Enkel bestemmingsverkeer is toegelaten. Wanneer de werken tussen het kruispunt met de Lagestraat en dat met de Triohofstraat zullen starten, is momenteel niet duidelijk.


(DBS)