Ruben sleurt meisjes van 15 mee in droomwereld en verkracht hen: twintiger wordt geïnterneerd

Ruben M. riskeert 8 jaar cel voor het seksueel misbruiken van twee 15-jarige meisjes - niet de jongedame naast hem.
RV Ruben M. riskeert 8 jaar cel voor het seksueel misbruiken van twee 15-jarige meisjes - niet de jongedame naast hem.
De Brusselse correctionele rechtbank heeft beslist dat een 24-jarige man uit Dendermonde geïnterneerd moet worden. Hij manipuleerde twee minderjarige meisjes zo dat ze geloofden dat ze in een virtuele wereld leefden, waarin Ruben M. hen de klok rond seksuele opdrachten gaf.

Ook de rechter had moeite om het hele verhaal te bevatten. De 24-jarige Ruben M. uit Dendermonde had sinds augustus 2017 twee meisjes van 15 uit Grimbergen dermate gemanipuleerd dat hij hen een jaar lang kon misbruiken.  “Beklaagde spande een web van leugens en fantasieën waarin de slachtoffers niet anders konden dan meegaan”, verwoordde de rechter het. Hij slaagde erin hen stap voor stap wijs te maken dat ze vastzaten in een virtuele wereld - genaamd ‘Phoenix of Germany’ - waarin ze missies moesten volbrengen en waarin hij onder zijn alter ego ‘Gilbert’ door het leven ging. Die ‘missies’ bleken seksuele handelingen te zijn. Als ze die niet binnen de 24 uur uitvoerden, zouden er erge dingen gebeuren: zo maakte hij hen wijs dat hun geliefkoosde paard zou sterven. 

Hij slaagde erin hen stap voor stap wijs te maken dat ze vastzaten in een virtuele wereld - genaamd ‘Phoenix of Germany’ - waarin ze missies moesten volbrengen en waarin hij onder zijn alter ego ‘Gilbert’ door het leven ging. Die ‘missies’ bleken seksuele handelingen te zijn. Als ze die niet binnen de 24 uur uitvoerden, zouden er erge dingen gebeuren: zo maakte hij hen wijs dat hun geliefkoosde paard zou sterven

De meisjes raakten zo in de ban van zijn hersenspinsels dat ze toegaven aan M. De situatie hield maanden aan. M. slaagde erin de meisjes te isoleren van hun familie en hun schoolresultaten gingen zienderogen achteruit. De klok rond kregen ze telefoontjes met opdrachten. Soms belde hij hen in paniek op met de melding dat belagers hem achtervolgden in de virtuele wereld. Op de achtergrond hoorden de slachtoffers geweerschoten - in werkelijkheid had hij een computerspel luid gezet.

Internering

Uiteindelijk deed een van de meisjes haar verhaal aan het CLB waarna de zaak een het licht kwam. De man werd veroordeeld voor verkrachting, aanranding van de eerbaarheid, aanmaken en bezitten van kinderporno en het onmenselijk behandelen van de twee meisjes. Het parket had 8 jaar cel gevorderd maar hier ging de rechter niet op in. Hij oordeelde dat M. geïnterneerd moet worden. “In zijn eigen gecreëerde fantasiewereld bestonden er meerdere alter ego’s van hemzelf. Zo vertoonde hij zich ook tegen hen. De ene keer was hij Ruben maar plots werd hij Gilbert of Rob in hun bijzijn. De psychiater constateerde een sterk verminderd contact met de realiteit. Ook toonde hij geen enkele empathie of medeleven. Er is sprake van een ernstige psychopathologie in hoofde van beklaagde. Zo gaf hij zelf al aan stemmen in zijn hoofd te horen. Het gevaar is zeer groot dat beklaagde nieuwe feiten zal plegen”, klonk het in het vonnis. 

“Terechte straf”

Zijn advocaat Boris Reynaerts had uitgebreid gepleit voor een internering en was dan ook tevreden met het vonnis. “Ik ben tevreden dat de rechtbank mijn verzoek gevolgd heeft. Dit is zowel voor mijn cliënt als voor de samenleving de beste beslissing. Nu kan hij eindelijk de nodige hulp krijgen waar hij al jaren naar op zoek was.” De twee slachtoffers kwamen niet naar de uitspraak omdat een nieuwe confrontatie met hem te heftig zou zijn. “Dit is een juiste straf”, reageerde hun advocate Saskia Kerkhofs, “ook naar de maatschappij toe is dit het beste. Hij heeft dergelijk zware feiten gepleegd en zoveel schade veroorzaakt. Hij moet verzorgd worden.” 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Bruyninckx

    Ja perverten worden verzorgd ipv een straf te krijgen die ze levenslang onthouden. De slachtoffers kunnen het schudden zonder degelijke hulp