Politiehond Pachaa versterkt rangen Grimbergs korps

Politiehond Pachaa zal worden ingezet op patrouilles en evenementen.
Politiezone Grimbergen Politiehond Pachaa zal worden ingezet op patrouilles en evenementen.
De politiezone Grimbergen heeft zopas een nieuwe rekruut verwelkomd. Geen agent maar een stoere politiehond, genaamd ‘Pachaa’.

Voor het eerst in jaren heeft de politie van Grimbergen opnieuw een hond in zijn rangen. “Onze herder behoort bij het interventieteam en zal heel frequent ingezet worden tijdens patrouilles en evenementen”, zegt korpschef Jurgen Braeckmans. “Vooral in het meer verstedelijkte gebied van Grimbergen zal hij worden gebruikt ter ondersteuning van controleacties. Het is voor alle duidelijkheid geen speur- of drugshond.”

De zoektocht naar een geschikte politiehond had wel wat voeten in de aarde. “Pachaa was al de vierde ‘kandidaat’, de andere drie vielen af bij de testen. Daarna volgde nog een opleiding van een jaar.”

Pachaa en zijn geleider, die de hond zelf heeft aangekocht, zullen geleidelijk aan meer en meer in het straatbeeld opduiken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.