Plasstraat onder water

In de Plasstraat in Meise is gistermiddag een ernstig lek in de hoofdwaterleiding ontstaan. Het water gutste er over de straat. Werklui van De Watergroep kwamen ter plaatse om het lek te dichten. Enkele honderden gezinnen in Wolvertem en Grimbergen, zaten daardoor zonder water.

Het probleem was gisteravond pas opgelost. "Wat de oorzaak van het lek is, is onduidelijk", zegt schepen Paul Van Doorslaer (Leef). "Er heeft zich wel een wegverzakking voorgedaan door de onderspoeling." Volgens Van Doorslaer waren er geen woningen bedreigd door het lek. De Plasstraat werd afgesloten voor het verkeer en omgeleid langs de Vilvoordsesteenweg en de Ossegemstraat. "De straat blijft afgesloten tot dinsdagavond. Dinsdag zal er eerst geasfalteerd worden en 's avonds gaat de straat weer open", aldus nog Van Doorslaer.


Volgens Kathleen De Schepper van De Watergroep gaat het om een breuk op de overgang tussen de 's Heerenweg en de Plasstraat. "Door de breuk waren er vooral problemen in de hoger gelegen gedeelten van Meise, dus vooral Wolvertem. Daar kregen mensen te kampen met verminderde druk, sommigen zaten zelfs zonder water. Het gaat toch om een paar honderd woningen.."


Ook in het centrum van Grimbergen waren er als gevolg van het lek problemen met de watertoevoer.


(DBS)