Parket start onderzoek naar horrorstal in Humbeek

Konijnen kadavers
Animal rights Konijnen kadavers
Het parket van Halle-Vilvoorde heeft een dossier geopend betreffende de horrorstal die in de ochtend van 20 november aangetroffen werd door Animal Rights in een leegstaand gebouw in de Driesstraat. Ze vonden er tientallen kadavers van konijnen in een stal. 

De dieren zijn vermoedelijk jaren geleden omgekomen van honger en dorst, terwijl ze gevangen zaten. Een buurvrouw vertelt dat het pand al zeker 15 jaar leeg staat. Van de konijnen blijft enkel nog wat leer en beenderen in lege kooien over.

“Wij zien veel dierenleed voorbij komen uit de vee-industrie”, zegt Els van Campenhout van Animal Rights. “Maar dit is ook voor ons een zeldzame en wrede misdaad om mee geconfronteerd te worden.” De organisatie vermoedt dat de voormalige eigenaars van de konijnenfokkerij op een dag de deuren achter zich dichtgetrokken hebben en de konijnen aan hun lot hebben overgelaten. Een deel van de kooien bestond bovendien uit zogenaamde voedster-kooien, waarin moederkonijnen hun jongen werpen. 

De man die er woonde, is intussen overleden. Hoe de vork in de steel zit, wordt momenteel door het parket onderzocht. 

Verlaten gebouw Driesstraat Humbeek - er werden tientallen uitgedroogde konijnen getroffen.
MKV Verlaten gebouw Driesstraat Humbeek - er werden tientallen uitgedroogde konijnen getroffen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.