Ouders panikeren door vermeend asbestrisico aan basisschool Prinsenhof

Beeld ter illustratie.
Lukas Beeld ter illustratie.
Een paniekerig Facebook-bericht van een verontruste ouder over een mogelijk asbestprobleem in de buurt van de vrije basisschool Prinsenhof heeft vrijdagochtend heel wat stof doen opwaaien. Er zijn echter geen aanwijzingen dat de kinderen enig risico liepen. Volgens de school werd er wel degelijk gewerkt conform de wetgeving.

Aan de achterkant van de school aan de Helman De Grimberghelaan, wordt momenteel het dak van een woning vernieuwd, vlak bij de knuffelweg die door de schoolkinderen wordt gebruikt. Volgens de verontruste ouder had ze aan de schoolpoort opgevangen ‘dat bij het verwijderen van het dak onvoldoende veiligheidsmaatregelen genomen zouden zijn’. “De dakwerkers aan de kleine knuffelweg zouden asbest van een dak aan het verwijderen zijn terwijl onze kinderen nog op de speelplaats aan het spelen zijn”, klonk het paniekerig.

Stof vloog in het rond

Het bericht zorgde meteen voor heel wat deining. Ook onze redactie werd gecontacteerd door een bezorgde buurtbewoner wiens kleinzoon op de school zit. “De werkmannen hadden een wit beschermingspak en een mondmasker aan. Ze hesen zakken op het dak en hebben daar de schaliën ingegooid. Maar het stof werd zomaar weggeveegd. Dat vloog zomaar in het rond...”

De werken zijn intussen voltooid. Volgens directeur Koen Gevers van het Prinsenhof was er geen enkel probleem en hoeven ouders zich niet ongerust te maken. “We zijn deze week zelf ter plekke gaan kijken met onze preventieadviseur en alles is conform de wetgeving verlopen. Uit niks viel te besluiten dat de verwijdering van dat dak onveilig verliep.”

De eigenaar van het pand waar het dak wordt vernieuwd, is verontwaardigd over de heisa. “De dakbedekking werd met inachtneming van alle nodige veiligheidsmaatregelen verwijderd.”

Asbest in Maldegem

Het Facebookbericht werd intussen verwijderd. Mogelijk werd de onrust gevoed door een soortgelijk bericht uit Maldegem waar gisteren zelfs een school werd gesloten omdat een asbesthoudend dak van een sporthal niet conform de voorschriften zou zijn verwijderd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • isie De Bock

    En of mensen ongerust zijn!!! Hebben ze dan niet genoeg redenen?? Asbest kills!! misschien niet direct maar zoals in het geval van mijn papa na 50 jaar. Hij was ook maar een kind van 14 toen hij werd besmet met asbest. Er wordt de laatste tijd weer heel luchtig mee omgesprongen. ... is het geld op om preventie materiaal te voorzien??