Oppositie wil asfaltcentrale stilleggen na nieuwe geurhinder

De gezamenlijke Grimbergse oppositie vraagt de stillegging van de asfaltcentrale van Viabuild op de Fabrieksweg nadat opnieuw geurhinder werd vastgesteld. Het gemeentebestuur neemt maandag een beslissing.

Op 22 april werd door de milieu-inspectie opnieuw geurhinder vastgesteld waarvan het verband met de asfaltcentrale werd aangetoond. De Grimbergse oppositieleden van N-VA, Vernieuwing en Sp.a zetten nu druk op het gemeentebestuur om de eerder afgesproken milieustakingsvordering voor dit soort gevallen in te stellen. "Zo niet, zullen wij op korte termijn een extra gemeenteraad samenroepen om bijkomende maatregelen te bedingen", klinkt het dreigend.


Volgens milieuschepen Eddie Boelens (Groen) is er inderdaad een nieuw incident geweest vorige week waarbij de geurhinder kon gelinkt worden aan de fabriek. "Dat is door de milieu-inspectie ook benadrukt. We willen dit zeker onderzoeken maar gaan nu ook niet over één nacht ijs gaan."


Boelens wil eerst onderzoeken wat de gevolgen kunnen zijn van het stilleggen van de fabriek.. "Viabuild kan bijvoorbeeld ook een schadevergoeding eisen. Anderzijds is dit inderdaad ook het zoveelste incident en dat kunnen we niet zomaar over ons heen laten gaan. Maandag zullen we dit bespreken op het schepencollege. We gaan tegen dan ook uitzoeken wat de verschillende mogelijkheden zijn bij zo'n milieustakingsvordering." (DBS)