Oeps, dat was het gaspedaal in plaats van de rem: onfortuinlijke Henri (93) ‘parkeert’ wagen op zijn flank op oprit

Bestuurder komt ongedeerd uit bizar ongeval. Garage moet wel gestut worden

Henri Pauwels aanschouwt zijn gekantelde wagen. De man komt met de schrik vrij.
Lukas Henri Pauwels aanschouwt zijn gekantelde wagen. De man komt met de schrik vrij.
De 93-jarige Henri Pauwels uit Strombeek-Bever is vrijdagochtend met de schrik vrijgekomen nadat hij op zijn eigen oprit vast kwam te zitten in zijn gekantelde wagen. De onfortuinlijke man maakte een verkeerd manoeuvre toen een voertuig de uitrit van zijn oprit blokkeerde. Henri werd door omstanders uit de wagen gehaald en houdt er geen verwondingen aan over. De garage moest wel gestut worden.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Krabbend in het haar stond Henri Pauwels – lichtjes in shock - vrijdagochtend naar zijn gekantelde wagen op de oprit in de Kasteelstraat in Strombeek-Bever te kijken. Even voordien zat de man nog vast in zijn Citroën C4. “We stonden op het punt om te vertrekken naar de kinesist in Schaarbeek”, doet zijn vrouw Josette het verhaal. “Zoals altijd reed mijn man de wagen achteruit de garage uit en stond ik op het voetpad om hem te begeleiden. Onze oprit is nogal steil en dat maakt het niet gemakkelijk om de straat op te rijden. Maar deze keer was het nog wat moeilijker, want een op straat geparkeerde wagen blokkeerde een deel van de uitrit van onze woning. Mijn man probeerde toch weg te rijden, maar dreigde daarbij tegen een muurtje te botsen. Ik maande hem aan om vooruit te rijden en het opnieuw te proberen. Tijdens dat manoeuvre duwde hij echter plots hevig op het gas- in plaats van het rempedaal.”

De foutgeparkeerde wagen blokkeerde een deel van de uitrit van de woning van Henri en Josette.
Lukas De foutgeparkeerde wagen blokkeerde een deel van de uitrit van de woning van Henri en Josette.

Henri reed daardoor met zijn linkervoorwiel op een muur, waarna de wagen kantelde en tegen de omlijsting van de garagepoort botste. “Mijn man zat in een hachelijke situatie en geraakte niet meer uit de wagen”, gaat Josette verder. “Gelukkig schoten enkele werkmannen die in de buurt aan het werk waren ons te hulp. Zij konden de veiligheidsriem van Henri losmaken en konden hem vervolgens uit de wagen halen. Uiteraard was hij onder de indruk, maar we zijn opgelucht dat hij niet gewond geraakte.”

De gekantelde wagen schoof tegen de omlijsting van de garage.
Lukas De gekantelde wagen schoof tegen de omlijsting van de garage.

De takeldienst kwam ter plaatse en kon de Citroën uiteindelijk van de oprit halen. De schade aan de wagen leek op het eerste gezicht beperkt. “De brandweer moest onze garage wel stutten, want door de slag was het onduidelijk of de stabiliteit nog gegarandeerd kon worden”, aldus nog Josette. “Bovendien konden we de garagepoort niet meer sluiten. Een firma kwam later op de dag ter plaatse om het probleem op te lossen.”

Boete?

De lokale politie van Grimbergen wilde niet reageren. Het is onduidelijk of de bestuurder van de foutgeparkeerde wagen een boete kreeg. “We hopen wel dat de verzekering van die bestuurder alles zal vergoeden”, besluit Henri’s vrouw.

Een takeldienst moest de Citroën van de oprit halen.
Lukas Een takeldienst moest de Citroën van de oprit halen.
De schade aan de wagen bleek al bij al nog mee te vallen.
Lukas De schade aan de wagen bleek al bij al nog mee te vallen.
De garage moest door de klap gestut worden.
Lukas De garage moest door de klap gestut worden.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Willy Slegers

  Gelukkig op de oprit ipv op de openbare weg en nog iemand anders in gevaar brengen..............

 • Uto Tromp

  De kosten zijn voor hem niets aan te doen. Maar keuren van enkel oudere chauffeurs onzin iedereen zou gekeurd moeten worden om de 5 jaar.

 • Cyriel Van De Pol

  Iedereen mag toch doen wat hij wil op zijn oprit .

 • Roger Janssens

  “We hopen wel dat de verzekering van die bestuurder alles zal vergoeden” Wel mevrouw, droom maar voort, de enige die schuldig zal zijn is uw man. De andere bestuurder kan hooguit een proces verbaal krijgen om te dicht bij de oprit te parkeren.

 • medard albrechts

  wanner gaat men daar eens een leeftijd opplakken, in Amerika vanaf 65 jaar om de 2 jaar een rijtest om te zien of ge het nog wel aankunt, dat mag hier ook komen vind ik