Nieuwe zebrapaden aan scholen in Strombeek

Een voorbeeld van een zwevend 3D-zebrapad.
Benoit De Freine Een voorbeeld van een zwevend 3D-zebrapad.
Er was eerder discussie of er nu wel of niet nieuwe zebrapaden in Strombeek zouden komen. De kogel is nu door de kerk: er komen snel twee zebrapaden bij aan de scholen Het Villegastje en de Sint-jozefschool.

Philip Roosen, eerste schepen van Grimbergen (N-VA), laat weten dat het in een zone dertig niet noodzakelijk is om zebrapaden aan te leggen. “Bij zulke zones gaan we uit van gemengd gebruik. Het college klopte in oktober af dat er toch nieuwe zebrapaden bijkomen. Dat zal zijn aan twee scholen namelijk Het Villegastje en de Sint-Jozefsschool.”

“Als het weer mee zit worden de zebrapaden in november nog aangelegd. Voor de aanleg moet de temperatuur voldoende hoog zijn”, laat Roosen weten.

Roosen laat weten dat CD&V de vraag stelde om er meteen regenboogzebrapaden van te maken. Dit in het kader van steun naar holebi’s en/of transgenders toe. “Daar zijn we niet op ingegaan omdat we de boodschappen niet willen mengen”, klinkt het. “We willen de focus leggen op de veiligheid van de voetgangers aan de scholen. We overwegen wel het aanbrengen van 3D-zebrapaden. Die maken de automobilisten alerter”, geeft Roosen mee.

Voorbeeld van een regenboogzebrapad.
Geert De Rycke Voorbeeld van een regenboogzebrapad.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.