Nieuwe feestverlichting kondigt 29ste kerstmarkt aan

Het centrum van Grimbergen is dit weekend weer één grote kerstmarkt. Verspreid over twee dagen zullen opnieuw zowat 10.000 bezoekers uit heel België en zelfs daarbuiten flaneren tussen de zowat tachtig houten chalets. Gisteravond werd de nieuwe ledkerstverlichting alvast officieel aangestoken.

Naar jaarlijkse gewoonte wordt het centrum van Grimbergen komend weekend het decor van de grootste kerstmarkt van de Noordrand. En dat al voor de 29ste keer. "Er zijn opnieuw zowat 80 versierde kerstchalets met ambachtelijke kerst- en geschenkartikelen voor de eindejaarsperiode, poffertjes, kastanjes en glühwein", legt schepen van Feestelijkheden Kevin Vleminckx (Open Vld) uit. "Er is ook opnieuw heel wat randanimatie met muziekoptredens op het podium en in de straten, de intrede van de kerstman, kinderanimatie en een slotvuurwerk." Het parcours wordt ook dit jaar doorgetrokken op de Hogesteenweg. Daardoor worden de zelfstandigen van die straat erbij betrokken.

Wegenwerken

Het gemeentebestuur maakt bezoekers er wel attent op dat er wegenwerken zijn aan de Brusselsesteenweg en dat het centrum van Grimbergen bijgevolg via een omleidingsroute bereikbaar is. Doorgaand verkeer vermijdt best het centrum (omgeving kerk en gemeentehuis) tijdens de duur van de kerstmarkt gezien de beperkte toegankelijkheid met de wagen. (DBS)

Om stipt 18 uur drukken de schepenen op de knop om de lichtjes aan te steken.
Lukas Om stipt 18 uur drukken de schepenen op de knop om de lichtjes aan te steken.