Nieuwe ‘Deboosere-koepel’ MIRA ingehuldigd

De nieuwe ‘Deboosere-koepel’ van Volkssterrenwacht Mira werd zaterdag ingehuldigd.
Baert Marc De nieuwe ‘Deboosere-koepel’ van Volkssterrenwacht Mira werd zaterdag ingehuldigd.
De nieuwe koepel van Volkssterrenwacht MIRA, die naar VRT-weerman Frank Deboosere genoemd werd, is zaterdagavond officieel ingehuldigd. De koepel kostte zowat 80.000 euro en werd grotendeels gefinancierd door de Nationale Loterij. Voor de komst van de nieuwe telescoop, goed voor zowat 50.000 euro, werd dan weer een crowdfunding gehouden.

Het was in het kader van de vijftigste verjaardag van Volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen dat bijna dag op dag twee jaar geleden beslist werd om te investeren in een nieuwe koepel en een nieuwe, krachtigere en state-of-the-art telescoop. De nieuwigheden werden enkele weken geleden al naar Grimbergen gebracht, maar afgelopen zaterdagavond vond de officiële inhuldiging ervan plaats.

Dankzij het heldere weer konden de bezoekers de maan bekijken.
Baert Marc Dankzij het heldere weer konden de bezoekers de maan bekijken.

De nieuwe koepel heeft MIRA vooral te danken aan de Nationale Loterij, die voor het grootste gedeelte van de financiering zorgde. Inmiddels werd de koepel genoemd naar weerman Frank Deboosere. De financiering van de telescoop, die in Hong Kong gemaakt werd, gebeurde via de crowdfundingcampagne ‘50 centimeter voor 50 jaar’. Zaterdagavond konden de aanwezigen er volop mee naar de maan en de sterren kijken.

Er was belangstelling van jong en oud.
Baert Marc Er was belangstelling van jong en oud.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.