KSC Grimbergen gaat voor een sterke samenwerking tussen jeugd- en seniorenwerking

KSCG
RV KSCG
Sinds kort is voetbalclub KSC Grimbergen een nieuwe weg ingeslagen. Het jeugdbestuur werkte een plan uit om de verdere professionalisering van de club te ondersteunen.  

“We hebben met zeer veel partijen overlegd”, vertelt voorzitter Christophe Glorieux. Zowel trainers, spelers, bestuursleden, sponsors hebben hun insteek gegeven om dit plan op tafel te krijgen. KSC Grimbergen wordt één club met een sterkere samenwerking tussen jeugd, senioren, supporters, vrijwilligers, sponsors en andere clubs waar meer dan ooit de ontwikkeling van eigen talent centraal komt te staan.

Er leeft wel wat voetbaltalent op Grimbergse bodem, zo blijkt. “Jammer genoeg zien wij veel goede spelers vertrekken in U16 en U17. In oudere provinciale ploegen zien we heel vaak spelers terug die bij ons in de jeugdwerking zaten. Natuurlijk kan je echte sterspelers niet bij je houden en we gunnen het hen natuurlijk om zich verder te ontplooien. Maar het aantrekken en nog beter ontwikkelen van talent zijn essentieel om de doorstroming van de jeugd naar het seniorenvoetbal fors verder te versterken.”

Hun ambitie is om bij de 4de Provinciale Seniorenploeg (P4) spelers verder te ontwikkelen en te laten doorstromen naar eerste provinciale. “Dit kan natuurlijk alleen maar als er jaarlijks vanuit de jeugdwerking ook nieuwe spelers doorstromen naar de P4", aldus Glorieux.

Om hun doelen te bereiken smolten het bestuur van de jeugd- en seniorenwerking samen en werken ze een nieuw financieel plan uit.