Kritiek op kap 'zieke' lindebomen langs Veldkantstraat

De kap van de lindebomen is ondertussen afgerond.
Foto Lukas De kap van de lindebomen is ondertussen afgerond.
Oppositiepartij N-VA is niet te spreken over de kap van negen 'prachtige' lindebomen van tientallen jaren oud in de Veldkantstraat. Het rooien is intussen voltooid. De kapvergunning werd door de gemeente zelf verleend.

"Deze kap werd niet openbaar gemaakt, en de omwonenden staan voor het voldongen feit dat alweer een stukje groen in Grimbergen verdwijnt", zegt Ingrid Van Grembergen. "Het zal immers jaren duren voor een nieuwe aanplant deze gekapte bomen kan vervangen. Deze drastische snoei gebeurt gewoon om gevolg te geven aan personen die vinden dat de takken de doorgang met grote machines belemmeren. Volgens de gemeente waren er bij de negen bomen een aantal zieke bomen, maar dat is een veel gehoord excuus bij het kappen van bomen in Grimbergen. En dus worden ze maar allemaal gekapt..."

Ziek

Volgens schepen Eddie Boelens (Groen) was hij aanvankelijk ook gekant tegen de kap, maar een rapport waaruit bleek dat vier van de negen bomen ziek waren heeft hem overtuigd. "Bovendien zullen er een paar meter verder nieuwe lindes geplant worden, zodat er een beter en breder fietspad kan aangelegd worden. Nu is het daar bepaald onaangenaam fietsen." Boelens is niet gediend van de N-VA-kritiek. "Telkens er iets gekapt wordt, zorgen we ook dat er nieuwe aanplantingen zijn. Sinds 2013 zijn op heel veel plaatsen nieuwe bomen, hagen en houtkanten geplant onder meer daar vlakbij langs de Veldkantstraat en de Humbeeksesteenweg." (DBS)