Koffiegeur langs Brusselse ring definitief weg

Voor 275 werknemers van Douwe Egberts was het afgelopen vrijdag de laatste werkdag. Vier maanden nadat de koffieproducent aangekondigd had dat het de productie in Strombeek-Bever zou sluiten, werden de banden vrijdag voorgoed stilgelegd. Veertig procent van de werknemers vond al een andere job. Zo'n 190 bedienden blijven aan de slag, maar verhuizen later dit jaar naar een andere locatie.

Midden september kondigde de directie van Douwe Egberts aan dat het de productie in haar gebouwen langs de Potaarde in Strombeek-Bever wilde sluiten. Voor 275 werknemers betekende dat meteen einde verhaal bij de koffieproducent. Sinds vrijdag hangt er geen koffiegeur meer boven de Brusselse ring. "De laatste werkdag was zeer emotioneel", zegt Herman Lion (46), die maar liefst 27 jaar bij de koffieproducent aan de slag was. "Ondanks de toch zware aankondiging in september heeft het personeel de voorbije maanden haar uiterste best gedaan om het bedrijf draaiende te houden."

Bewakingsfirma

Om de werknemers een handje te helpen bij het vinden van een nieuwe job organiseerde Douwe Egberts rond de jaarwisseling een jobbeurs met een 40-tal bedrijven. Eén van die bedrijven was Seris. De bewakingsfirma uit Diegem had in september al aan de getroffen werknemers een job aangeboden. "Een twintigtal werknemers van de koffieproducent toonde interesse om bij ons aan de slag te gaan", zegt Danny Vandormael, CEO van Seris.

Verhuis

Momenteel werken nog 190 bedienden bij de koffiegigant in Strombeek-Bever. Zij zullen dit jaar echter naar een nieuwe locatie verhuizen. Waar dat zal zijn, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk ligt die nieuwe vestiging wel binnen een straal van 10 kilometer rond de huidige gebouwen. (RDK)

Douwe Egberts in Strombeek-Bever heeft de deuren definitief gesloten.
Lukas Douwe Egberts in Strombeek-Bever heeft de deuren definitief gesloten.