Kermis- en jaarmarktweekend komt eraan

Het wordt weer druk in Grimbergen centrum komende zaterdag.
Lukas Het wordt weer druk in Grimbergen centrum komende zaterdag.
Tijdens het weekend van 31 augustus, 1 en 2 september heeft de jaarlijkse kermis met jaarmarkt in het centrum van Grimbergen plaats. De gemeente heeft zoals gewoonlijk een mooi programma samengesteld met animatie voor groot en klein.

“Zaterdag 31 augustus is er vanaf 9 uur in en rond het Prinsenbos de traditionele jaarmarkt met nationale prijskampen voor paarden, hoornvee, ezels, shetlanders, klein- en pluimvee. Een publiekstrekker zijn zeker de wedstrijden voor trekpaarden”, aldus William De Boeck, schepen van Feesten.

Nieuw item dit jaar is schapen drijven op het voetbalveld. Daarnaast zijn er de prijskampen van Provinciale verenigingen van Kwekers Vleesschapen Vlaams-Brabant en Fjorden die eveneens doorgaan in het Prinsenbos. Ook de Vlaamse Hobbyfokkers van geiten en schapen en de Kleinveevereniging ‘Willen is kunnen’ zijn aanwezig. In de omgeving van het Kerkplein is er een koopjesmarkt van 9 tot 14 uur.

“Voor gezinnen met kinderen is er opnieuw een mooi programma tijdens kids@jaarmarkt. Van 9.30 tot 12.30 uur kunnen kinderen in het Prinsenbos terecht voor een gevarieerd aanbod met workshops, animatie, grime, volksspelen en een springkasteel”, gaat schepen De Boeck verder. Om 18 uur wordt dan het startschot gegeven voor de stratenloop, georganiseerd door de Atletiekclub van Grimbergen, met een prijsuitreiking. 

Op maandag om 18.30 uur is er het jaarmarktcriterium Jef Mensalt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.