Jonge exhibitionist voor rechter

Een twintiger riskeert een celstraf met uitstel voor exhibitionisme. Ook wordt gevraagd dat hij zich psychologisch laat begeleiden.

De jongeman sloeg vooral toe langs het kanaal van Willebroek. Daar reed hij met zijn brommer rond en als hij een jonge vrouw zag, stak hij die voorbij om even verderop te stoppen, zijn broek uit te trekken en zijn geslachtsdelen duidelijk zichtbaar te manipuleren. In totaal maakte hij zo een 20-tal slachtoffers. Meestal ging het om meerderjarige vrouwen maar er waren ook minderjarige meisjes bij en enkele volwassen vrouwen waren ook vergezeld van hun jonge kinderen. Uiteindelijk kon de twintiger pas begin juli 2015 opgepakt worden."Heel wat slachtoffers waren zwaar aangedaan door het exhibitionisme en verschillende van hen durfden een hele tijd lang niet meer alleen in die omgeving te komen", aldus het parket,. dat ook wees op het hoge recidivecijfer bij exhibitionisten. "De feiten zijn begonnen toen de relatie van mijn cliënt een dip kende", pleitte de verdediging. "Toevallig was hij langs het kanaal aan het urineren toen een vrouw langskwam en een opmerking maakte. Dat gaf hem een kick en het is die kick die hij telkens opnieuw is gaan zoeken."


Sinds zijn arrestatie heeft de jongeman geen feiten meer gepleegd en de verdediging hoopte dan ook op een opschorting. Uitspraak volgt op 1 maart.


(WHW)