Humbeek plots mekka van festivals en dansevents

De Grimbergse deelgemeente Humbeek is deze zomer de 'place to be' voor feestvierders. Na het Zomerfestival op 20 augustus met onder meer Ghostrockers en K3 strijken het hippe thematische zondagsfeest Thé Dansant (3 september) en het dansevent Voodoo Village (24 september) neer op het domein van het Gravenkasteel.


Al eerder was bekend dat Lin.C, de Bende, Ghost Rockers én K3 naar Humbeek komen deze zomer. De tweede editie van het Zomerfestival is een samenwerking tussen De Dorpsvriend uit Humbeek en het Schlagerfeest in Londerzeel. Daar blijft het echter niet bij. Want het domein van het Gravenkasteel in de Warandestraat is dé plek voor wie de festivalzomer mag blijven duren. Op 3 september kan je er terecht voor het populaire zondagsfeestje 'Thé Dansant'. Tijdens de laatste editie van deze zomer laten boeddhisten, Chinese keizers van de Qin en Han-dynastieën en Japanse geisha's, net als de nodige vette beats, het kasteeldomein op zijn grondvesten daveren tijdens 'Thé Dansant-Asia'.


Op 24 september wordt er nog een tandje bijgeschakeld. Het dansevent 'Voodoo Village' met heel wat top-dj's zal daarvoor ongetwijfeld zorgen. De twee vorige jaren sloeg 'Voodoo Village' de tenten op in weides in Schepdaal. Nu wordt dus verkast naar Humbeek. (DBS)