Hopeloos verliefde man kan breuk niet verkroppen

Baert Marc
Een 33-jarige man uit Grimbergen heeft zich voor de Brusselse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor belaging. De man kon zijn ex-vriendin niet loslaten nadat deze plots een punt achter de relatie had gezet. Hierna bestookte hij haar met bloemen, geparfumeerde brieven....en jammer genoeg ook scheldwoorden.

De man had in augustus van vorig jaar een relatie aangeknoopt met een vrouw die hij had leren kennen. In tegenstelling tot hem voelde zij zich niet goed in de relatie en op 13 november zette ze er een punt achter. Omdat het zo verrassend was voor de dertiger wilde hij uitleg. Hij belde haar talloze keren maar de uitleg die zij hem verschafte gaf hem geen voldoening. Dus besloot hij een versnelling hoger te schakelen. Op 22 november dook hij aan haar woning op. “Ik zie u echt graag”, gaf hij haar als boodschap mee. Een dag later stuurde hij een enorme bos bloemen naar haar werk om nogmaals zijn liefde te uiten. Omdat dit alles niet het verhoopte effect had begon hij haar te volgen. Uiteindelijk diende ze een klacht in waarna hij plechtig beloofde haar met rust te laten.

“Te ver gegaan”

Dit lukte niet bijster goed want in januari van dit jaar volgde een tweede klacht. Hij bleek haar de weken ervoor bestookt te hebben met bloemen, geparfumeerde brieven, foto’s en videoboodschappen. “Hij verklaarde haar meermaals zijn liefde maar nu waren er jammer genoeg ook beledigingen bij”, aldus het parket dat hem daarom vervolgde voor belaging. De man kwam zichzelf verdedigen voor de rechtbank. “Ik wilde gewoon een uitleg hebben waarom ze me gedumpt had. Ik geef wel toe dat ik daar veel te ver in ben gegaan. Stom van me (zucht). Ik heb wel een knop omgedraaid en heb ze dit jaar niet meer lastiggevallen.” Het parket beaamde dit en besloot daarom slechts de autonome probatiestraf te vorderen. Uitspraak op 24 oktober. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.