Herinrichting kruispunt loopt vertraging op

Door de slechte weersomstandigheden hebben de werken aan de Verbrande Brugsesteenweg, tussen de Kareelstraat en Humbeeksesteenweg, vertraging opgelopen. Daardoor kon ook de heraanleg van het kruispunt van de Kareelstraat en de Humbeeksesteenweg gisteren niet starten zoals eerst voorzien.


Het gaat om de voorbereiding van de opwaarderingswerken voor de dorpskern van Verbrande Brug, die in 2018 uitgevoerd zullen worden. Doel van de werken is de leefbaarheid van het dorp te verhogen. De Heienbeekstraat en een gedeelte van Verbrande Brugsesteenweg worden heringericht. Aansluitend worden in een tweede fase ook de Westvaartdijk en de inrichting ter hoogte van de kanaalbrug verbeterd. Deze locatie wordt ook het beginpunt van de nieuwe fietssnelweg "Kanaalroute", die zal doorlopen tot in het centrum van Brussel.


Leuk wonen en ontmoeten staat bij de opwaarderingsplannen centraal.


Daarom zal het toenemende doorgaand verkeer via de Industrieweg worden omgeleid. De herinrichting van het kruispunt Kareelstraat met de Humbeeksesteenweg zal hierbij voor een vlotte en veilige doorstroom zorgen, zodat via de Industrieweg een ringweg rondom de dorpskern ontstaat. Doorgaand verkeer zal door deze ingreep niet langer de Vaartstraat en aanpalende straten belasten.


De omwonenden ontvangen een bewonersbrief met alle informatie in de bus. (DBS)