Helemaal relax na Yogadag

Yogadag
Baert Marc Yogadag
Twee maal per jaar organiseert Yoga Pauze een Yogadag in Grimbergen. Ondertussen zijn ze al aan de vijfde editie toe en kwamen 20 vrouwen, maar ook mannen naar de Charleroyhoeve in Grimbergen om te ontspannen.

“We zijn de ochtend gestart met bosbaden”, vertelt deelneemster Saskia Lommelen (40). “Tot rust komen door contact te maken met de natuur. Stilstaan bij de berkenkruinen die heen en weer wiegen in de wind. De aarde en afgevallen bladeren voelen, de natuur echt ruiken en ook diertjes zien”, klinkt het terwijl ze samen met de andere deelnemers geniet van een vegetarische maaltijd.

Moxa

In de namiddag gaan ze aan de slag met Moxa. Dat is een accupunctuurtechniek met een heet staafje waarmee je verschillende drukpunten stimuleert. Als laatste is er thee en een gezamenlijk yogamoment. “Het is de bedoeling dat mensen aan het einde van de namiddag volledig ontspannen naar huis gaan. We organiseren dit twee keer per jaar in Grimbergen en willen zo iets extra aanbieden buiten de wekelijkse lessen. Zo leren mensen die altijd naar de yogales komen iets nieuws, maar ook mensen die nog niet echt in contact kwamen met yoga zijn welkom”, vertelt lesgeefster Marleen Maldeghem. 

Zelf begon Marleen met yoga toen ze 15 was. Het begon met een boek uit de bib, daarna volgde ze meer dan 1.000 uur aan opleidingen en ondertussen geeft ze zelfs les in Grimbergen. 

Yogadag - de drie lesgeefsters van de dag: vlnr Marleen Maldeghem, Ilse Simoens en Reinhilde Terryn
Baert Marc Yogadag - de drie lesgeefsters van de dag: vlnr Marleen Maldeghem, Ilse Simoens en Reinhilde Terryn
Yogadag - deelneemster Saskia Lommelen
Baert Marc Yogadag - deelneemster Saskia Lommelen