Groen: “Potaarde krijgt park van drie hectare”

Voor Groen staat het buiten kijf dat er in het gebied 'Potaarde' een park van drie hectare wordt voorzien.
Marc Baert Voor Groen staat het buiten kijf dat er in het gebied 'Potaarde' een park van drie hectare wordt voorzien.
Groen heeft zaterdagochtend actie gevoerd aan het gebied ‘Potaarde’ op de grens van Strombeek-Bever met Grimbergen. Daarmee wil de partij naar eigen zeggen ‘het belang van een goede ruimtelijke ordening beklemtonen en opkomen voor meer open ruimte’.

“We betogen met dezelfde spandoek als zes jaar geleden”, aldus lijsttrekker Eddie Boelens. “Toen al ijverden we voor een aaneengesloten groenpark in dit woonreservegebied. Op de gemeenteraad van juni 2013 werd deze eis ingewilligd. Groen is het er volledig mee eens dat dit gebied beschikbaar blijft voor landbouw tot duidelijk is aan welke noden het bouwgedeelte van dit veld zal moeten beantwoorden."

"Hier komt in elk geval een groenpark van drie hectare als dit gebied ontwikkeld wordt, wat sommige kwatongen ook mogen beweren. Dat zal dan samen met het Pieremanpark een groene publieke open ruimte vormen ten noorden van Strombeek. Er zijn uiteraard wel nog meer inspanningen nodig om de betonstop in onze gemeente te realiseren en voor de bewoners een groene en gezonde omgeving te garanderen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.