Gloednieuw waarnemingsterras van Volkssterrenwacht MIRA is zo goed als af

Renovatie van het waarnemingsterras van MIRA
RV Renovatie van het waarnemingsterras van MIRA
Het waarnemingsterras van Volkssterrenwacht MIRA heeft een ware verjongingskuur gekregen. De grootste werken zijn achter de rug: er werd isolatie geplaatst, de tegels werden heraangelegd en op dit moment worden de apparaten gemonteerd. De Frank Deboosere-koepel die nog maar net in gebruik was, moest even wijken. Nu zal enkel het weerstation nog verhuizen naar een nieuw stuk terras.
Renovatie van het waarnemingsterras van MIRA
RV Renovatie van het waarnemingsterras van MIRA

De aanleiding voor de renovatie? De komst van microbrouwerij die de abdij en brouwerij Carlsberg samen tot stand gaan brengen. Die bevindt zich namelijk pal onder het waarnemingsterras. Maar dat was volgens de Volkssterrenwacht de ideale gelegenheid voor wat renovaties, een goede lik verf en nieuwe borstweringen. 

Wanneer je een bezoek brengt aan MIRA is een kijkje op hun nieuw waarnemingsterras zeker aan te raden. Vanaf eind 2020 kan je er nog eens op klinken met het nieuwe ‘oud patersbier’ wanneer de brouwerij opent.

Renovatie van het waarnemingsterras van MIRA
RV Renovatie van het waarnemingsterras van MIRAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.