Giro for KIDs-rijders zijn aan Ronde van Italië begonnen

De renners op de baan tussen Alghero en Olbia.
Foto Berlanger De renners op de baan tussen Alghero en Olbia.
Gisteren hebben de fietsers die de Giro for KIDs rijden, ondanks het wegvallen van één van de leden, hun eerste rit afgewerkt. Vandaag rijden ze verder door het Sardijnse binnenland.

De fietsers die gisteren aan hun Giro d'Italia voor het goede doel begonnen zijn hebben hun eerste rit tot een goed einde gebracht. Tussen de Sardijnse kuststeden Alghero en Olbia moesten - in theorie - 204 kilometer worden afgelegd. De sportievelingen kwamen noodgedwongen wel maar met vier aan de start. Wim Cloots, vader van de twee kindjes met een immuunziekte, kwam zondag tijdens een trainingsrit zwaar ten val en brak zijn enkel.


De vier overblijvende fietsers beslisten om toch door te zetten, ze willen namelijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor het KID-fonds van de KU Leuven. "Het was weliswaar pittig maar toch doenbaar. Het was vooral genieten van het zonnetje en de prachtige landschappen", vertelt Tom Van Damme. "We konden zelfs even aanpikken bij verschillende profteams die een trainingsritje aan het afwerken waren."

222 kilometer

Uiteindelijk duurde de dag zelfs nog iets langer dan vooropgesteld. Door een aantal onduidelijkheden in het parcours klokten de vier af op 222 kilometer. Vandaag wacht hen een heuvelachtige rit door het Sardijnse binnenland van opnieuw ruim 200 kilometer. Tot het einde van de Giro leest u voortaan elke vrijdag een weekverslag van het wedervaren van deze vier fietsers. (DBS)