Gemeenteplein afgesloten tot augustus 2020

werken op het Gemeenteplein
Baert Marc werken op het Gemeenteplein
De werken aan het Gemeenteplein gaan de volgende fase in. Het bufferbekken komt onder de parking waar het voormalige basketbalplein te vinden was. Daarom wordt het plein volledig afgesloten tot augustus 2020. 

Het kruispunt met de Hendrik Drapsstraat, de Victor Soensstraat, de Wemmelsestraat en de Jan Mulsstraat wordt afgesloten voor alle verkeer. Het Gemeenteplein zelf wordt aan beide zijden m.a.w. zowel aan het Cultuurcentrum als de handelszaken afgesloten voor alle verkeer. De handelaars zullen enkel te voet te bereiken zijn. 

De garageboxen onder de appartementen zullen bereikbaar blijven voor de bewoners, eveneens als enkele parkeerplaatsen aan de zuidelijke kant van het plein. Die blijven met de wagen bereikbaar vanaf de Nieuwelaan en de Lakensestraat.

Gemeenteplein Strombeek, op de foto nog met toenmalige parking
Lukas Gemeenteplein Strombeek, op de foto nog met toenmalige parking

Plaatselijk verkeer en omleidingen

Zowel de Verbeytstraat, de Victor Soensstraat, de Hendrik Drapsstraat en de Jan Mulsstraat blijven toegankelijk voor het plaatselijk verkeer. Ander verkeer zal de wegomleiding moeten volgen. Die staat aangegeven via de Nieuwelaan en Strombeeklinde. Gezien het plein wel aan parkeerplaatsen verliest, voorziet de gemeente extra parkeerplaatsen op het Sint-Amandsplein.

Gemeenteplein Strombeek
RV Gemeenteplein StrombeekReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.