Emilia Gelateria bij beste vijf ijssalons van het land

Lukas

IJssalon Emilia Gelateria op de Hogesteenweg hoort volgens het vrouwenweekblad Feeling tot de vijf beste ijssallons van België. "Dit is een hele mooie erkenning", zegt Michel Neyt die de zaak samen met zijn echtgenote Mieke Van Ackere uitbaat. "We zijn nochtans pas geopend sinds vorig jaar maart. Zowel mijn vrouw als ik hebben ijs in de genen. Onze beide grootmoeders hadden nog een ijssalon in de jaren '20. Dat is er bij ons beide ouders wat uitgegaan maar bij ons is dat altijd blijven sluimeren." De uitbaters zijn echte italofielen. "Twee jaar geleden hebben we beslist om in plaats van in Italië altijd ijsjes te gaan eten zelf achter de toonbank te gaan staan en aan de mensen in België ambachtelijke lekkernijen aan te bieden. Ons geheim? Er worden uitsluitend natuurlijke aroma's gebruikt en kunstmatige smaakstoffen of bewaarmiddelen worden geweerd." Het hoeft geen betoog dat ijssalons met de huidige tropische temperaturen gouden zaken doen. "IJsjes eten is inderdaad weergerelateerd, vooral dan bij de jeugd. Bij het oudere cliënteel is dat minder het geval. De komende dagen verwachten wij alleszins een massale toeloop. Wij hebben ons alvast dusdanig georganiseerd dat we dat kunnen opvangen." (DBS)