Elf gasboetes voor sluikstort in Strombeek

Dit afvalpunt wordt zwaar misbruikt door sluikstorters.
RV Dit afvalpunt wordt zwaar misbruikt door sluikstorters.
De gemeente Grimbergen stelde al elf gasboetes op voor het sluikstorten aan de afvalpunten aan het Gemeenteplein. Werkmannen moeten geregeld luiers en slachtafval wegruimen om de omgeving weer ordelijk te maken. 

Dinsdag kwam opnieuw een melding van een sluikstort binnen. De vier werkmannen hadden maar liefst drie uur en twee vrachten nodig om de 12 kubieke meter afval weg te voeren. De gemeente kon wel zes gasboetes uitschrijven en de gegevens werden overgemaakt aan de lokale politie. Dat brengt het totaal op elf gasboetes voor dezelfde omgeving. 

Eric Naegels (Vernieuwing), schepen van leefmilieu en afvalbeleid: “Ze hebben geen benijdenswaardige opdracht. Schapenkoppen in staat van ontbinding, gebruikte luiers (ook voor volwassenen), beschimmelde voedingswaren… Ik heb veel respect voor het werk dat die mannen verrichten om onze gemeente telkens opnieuw schoon te maken.”

Misbruik

Omdat bij wegenwerken de vuilniskar niet aan alle woningen geraakt, worden speciale afvalverzamelpunten ingericht waar bewoners uit de betrokken straten hun afval reglementair kunnen aanbieden. Helaas wordt er nog steeds misbruik van gemaakt door op andere tijdstippen afval te dumpen dat daar niet thuishoort. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.