Dan toch geen fusie of samenwerking met KSC Grimbergen: nieuwe club FC Strombeek 1932 ziet daglicht

Aanslepende gesprekken tussen beide voetbalclubs uiteindelijk afgebroken na ‘miscommunicatie’

De nieuwe bestuursleden willen van FC Strombeek 1932 vooral een ‘familiale club’ maken.
Lukas De nieuwe bestuursleden willen van FC Strombeek 1932 vooral een ‘familiale club’ maken.
Verrassend nieuws vanop de Singel. Voetbalclub KFC Strombeek neemt een doorstart onder de naam FC Strombeek 1932. Nochtans leek het er lange tijd op dat het tot een fusie of minstens verregaande samenwerking met KSC Grimbergen zou komen maar de verstandhouding tussen de buren bleek niet optimaal. De nieuwe club zal met een nieuw stamnummer aantreden in vierde provinciale. Ook de jeugdwerking blijft behouden.

Sinds begin dit jaar liepen er gesprekken tussen KSC Grimbergen (derde amateurklasse) en KFC Strombeek (tweede provinciale) teneinde de krachten op het gebied van mensen, infrastructuur én financiën te bundelen. ‘Fusiegesprekken’ volgens Strombeek; volgens Grimbergen ging het echter ‘maar’ om ‘een samenwerking’.

Aan de trage kant

Feit is dat Strombeek er nu de stekker heeft uitgetrokken. “De laatste weken werden een aantal concrete afspraken op papier verwacht maar vanuit Grimbergen gebeurde alles aan de trage kant en was er geen enkele vooruitgang. Op de laatste beslissende vergadering om alles in orde te brengen zijn ze zelfs gewoon niet komen opdagen”, zegt David Rombout van het nieuwe bestuur van FC Strombeek 1932.

En dus beslisten de Strombekenaren om toch solo door te gaan naar het volgende seizoen toe. “Alles blijft zoals het was eigenlijk buiten dat we een nieuwe clubnaam hebben en in vierde provinciale hervatten. We blijven met de eerste ploeg op de Singel spelen en de jeugd op de Piereman. We gaan wel alle jeugdspelers terug moeten vastleggen. Toen nog leek alsof Strombeek zou stoppen, bleek dat maar een klein aantal van hen bij KSC Grimbergen terechtkon. De rest is intussen uiteraard al uitgezwermd om elders een club te zoeken. We gaan proberen zoveel mogelijk van die 190 kinderen terug bij ons te krijgen.”

“We maken een nieuwe start met een aantal nieuwe mensen. Het bestuur is grotendeels hetzelfde gebleven, enkel in het jeugdbestuur zijn er wat verschuivingen doordat er al een aantal leden vertrokken waren. We willen alleszins nog meer een familiale club worden. Wat er gebeurd is, is spijtig. Er was duidelijk een miscommunicatie tussen beide clubs.”

Hogere jeugdreeksen

FC Strombeek 1932 zal ook in de vertrouwde wit-zwarte clubkleuren aantreden. Het is de bedoeling dat alle jeugdploegen van de U6 tot de U13 in competitie blijven. Als er voldoende jeugdspelers voorhanden zijn, wordt ook in hogere jeugdreeksen gestart. “Alles is opgestart, ook de formaliteiten bij de Bond. We gaan nu proberen de jeugdspelers aan onze club terug te binden. En we gaan uiteraard ook spelers voor de eerste ploeg moeten zoeken. De U21 van vorig jaar zal hiervoor alvast als basis dienen”, aldus nog Rombout.

KSC Grimbergen laat in een mededeling op de website weten dat het verrast is door de eenzijdige beslissing van Strombeek. “KFC Strombeek liet ons weten dat de club eenzijdig de samenwerking, die op hun eigen vraag was opgezet met KSC Grimbergen, stopzet”, zegt jeugdvoorzitter Alain Roosens. “We respecteren uiteraard deze beslissing maar betreuren de fundamenteel foute communicatie rond de inhoud. Het bestuur van onze club alsook onze medewerkers, hadden met veel energie en enthousiasme de komst van de jeugdspelers voorbereid. We hebben ons engagement gegeven en dit euvel verandert hier niets aan. Net als hun sportieve staf zijn ze nog altijd meer dan welkom bij KSC Grimbergen. We hebben deze spelers ons woord gegeven. En dat houden we ook.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ALAIN LONGIN

    beter in 4e provinciale dan samen met Grimbergen Grimbergen heeft strombeek niet meer nodig vanaf ze. zeker waren van behoud