Brusselsesteenweg afgesloten tussen De Merode en Spaanse Lindebaan

De Brusselsesteenweg (N202) wordt vanaf 1 maart afgesloten tussen De Merode en Spaanse Lindebaan en dat gedurende twee weken. Het goede nieuws is dat na deze ingreep dit deel van de Brusselsesteenweg volledig opengesteld wordt voor alle verkeer.

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt al een hele poos op de Brusselsesteenweg. Op dit moment kan het verkeer tussen het kruispunt met De Merode en dat met de Spaanse Lindebaan alleen in de richting van Brussel rijden. Verkeer richting de Wolvertemsesteenweg (N211) was al niet meer mogelijk door de werken aan het fietspad. Vanaf woensdag 1 maart zal er twee weken lang ook geen verkeer mogelijk zijn in de richting van Brussel. Dat gedeelte van de Brusselsesteenweg wordt volledig afgesloten voor het verkeer. Het kruispunt met De Merodestraat blijft open. Een omleiding wordt aangeduid via De Merodestraat en de Spaanse Lindebaan.

Asverschuiving

Het AWV werkt aan de asverschuiving van de rijweg, waarbij de weg voor een klein stuk verplaatst wordt. Vervolgens worden de toplaag en de nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Volgens de huidige planning wordt dit deel van de Brusselsesteenweg na de ingreep (half maart) opengesteld in beide richtingen voor alle verkeer.


In de voorbije maanden werkte AWV ook verder aan de koker van de Maalbeek. De omleiding van de beek, die werd ingesteld om aan de duiker te kunnen werken, werd weggenomen. De Maalbeek stroomt nu door de nieuwe duiker. In februari wordt in de zone waar de omleiding werd aangelegd, het laatste stuk van de riolering aangebracht. In maart start de aannemer met de wegopbouw. (DBS)