Bouw skatepark nu toch eindelijk begonnen

De graafwerken op de Pieremansite zijn begonnen met het oog op de komst van het nieuwe skatepark.
Lukas De graafwerken op de Pieremansite zijn begonnen met het oog op de komst van het nieuwe skatepark.
Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar een aannemer is nu toch begonnen met de bouw van het nieuwe skatepark op de Pieremansite in Strombeek-Bever. Nog voor de zomervakantie zou het in gebruik genomen worden.

Het skatepark in Strombeek-Bever had eigenlijk al een half jaar geleden klaar moeten zijn, maar door protest van buren bij de deputatie werd de startdatum van de werken uitgesteld. Begin dit jaar werd het beroep van de omwonenden – die lawaaihinder en een gebrek aan parkeergelegenheid vrezen – echter verworpen. Een aannemer is eind vorige week dan ook begonnen met de graafwerken voor de aanleg van het nieuwe skateterrein. Dat moet het huidige skatepark in de Oyenbrugstraat naast het jeugdontmoetingscentrum vervangen. Na 15 jaar zijn de toestellen er immers afgeleefd.

De gemeente koos om verschillende redenen voor de Pieremansite als locatie voor het nieuwe skatepark. Zo zijn er op de recreatiesite al verschillende sportfaciliteiten aanwezig, is de locatie gemakkelijk bereikbaar en is er tot slot voldoende sociale controle. De kostprijs bedraagt 150.000 euro, maar de gemeente krijgt een subsidie van 15.000 euro van de provincie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.