Actiecomité peilt naar partijpunten Eurostadion

Het actiecomité Parking C tegen de bouw van het Eurostadion vraagt in een open brief dat alle Grimbergse politieke partijen hun standpunt bekendmaken over het dossier. Daar is namelijk onduidelijkheid over.

"De vorige weigering van de gemeente Grimbergen wat betreft het bouwdossier was volgens ons een correcte beslissing", zegt Philippe Fierens van het actiecomité. "Maar we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat dit vandaag misschien niet meer het geval is. Tijdens de gemeentelijke hoorzitting van Ghelamco op 16 oktober hebben niet alle politieke partijen van zich laten horen. Dat verontrust ons. Zeker omdat het dossier door de nieuwe procedure voor de omgevingsvergunning op de tafel van de Vlaamse Overheid moet komen. Het standpunt van de partijen op gemeenteniveau mag niet onderschat worden en kan in het beslissingsproces op Vlaams niveau van cruciaal belang zijn. De belangen en de inzet op de leefbaarheid voor Grimbergen zijn te groot."


Het actiecomité vraagt dan ook expliciet aan de respectievelijke voorzitters om duidelijkheid te scheppen. "We willen exact weten tot welke partijen we ons nu en in de toekomst het best kunnen wenden om samen onze belangen te verdedigen." (DBS)