10 jaar Gault Millau voor Restaurant 52 in Strombeek

Restaurant 52 - Strombeek Villegas de Clercampstraat 52
RV Restaurant 52 - Strombeek Villegas de Clercampstraat 52
Restaurant 52 in Strombeek staat al voor de tiende keer op rij in de Gault Millau. “We werken no nonsense en het basisproduct staat centraal bij ons”, klinkt het bij chef en eigenaar Philippe Dedoncker.

Philippe Dedoncker (54) en zijn partner Saskia Wesse (51) hebben dezelfde passie. Ze leven voor hun keuken én voor hun twee spruiten. Hoewel in restaurantgidsen staan geen doel is voor het koppel doet het hen wel altijd plezier. Het restaurant dat je terugvindt in huisnummer 52 bestaat al 15 jaar en staat sinds 10 jaar in de Gault Millau. Dit keer kregen ze nog een half puntje extra en stegen ze van 13 naar 13,5 op 20. 

No-nonsense

“We werken al jaren op dezelfde manier. Het is een kleinschalig restaurant met een huiselijke sfeer en kwaliteit staat bij ons centraal. Dat is te merken aan de kleine kaart en een capaciteit van 20 personen per service”, legt Philippe uit. “Bij ons is het op alle vlakken rechttoe rechtaan en alles wat op je bord belandt is vers klaargemaakt. Coquilles haal ik zelf uit de schelp, geen ingevroren toestanden hier.” Het koppel verbouwde het rijhuis destijds zelf en ook de inrichting is van eigen hand.

Restaurant 52 - Strombeek Villegas de Clercampstraat 52
RV Restaurant 52 - Strombeek Villegas de Clercampstraat 52

Reizen en horeca

Ze deden ervaring op in onder meer Cyprus en Dubai. In Dubai deden ze maar liefst drie restaurantopeningen. Ze wouden eigenlijk nog naar Bali trekken maar hebben die plannen opgeborgen.

Jong en oud kan bij Restaurant 52 terecht voor een Europese, moderne keuken. Enkel in het weekend is het aangeraden om te reserveren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.