"Geen battles in Lourdesgrot"

GEMEENTE VRAAGT GEVOELIGE LOCATIES UIT POKÉMON GO TE VERWIJDEREN

Emile Meersseman uit Eppegem zoekt Pokémon aan de Lourdesgrot van Humbeek.
Foto Lukas Emile Meersseman uit Eppegem zoekt Pokémon aan de Lourdesgrot van Humbeek.
Het gemeentebestuur heeft aan de makers van de Pokémon Go-app gevraagd om de ongelukkige locaties voor de zogenaamde Pokébattles uit het spel te halen. Die zijn immers te vinden in de Lourdesgrot in Humbeek en het kerkhof aan de Veldkantstraat. Burgemeester Marleen Mertens (CD&V) gaat ervan uit dat de vraag ingewilligd wordt. Voorlopig zijn er wel nog geen klachten.

Oppositieraadslid Luk Raekelboom (Vernieuwing) bond de kat de bel aan. De smartphonehype Pokémon Go blijkt in Grimbergen nogal vreemde locaties uit te kiezen. "Het probleem stelt zich bij de Pokégyms waar je virtueel in gevecht gaat met andere spelers", legt Raekelboom uit. "De makers hebben die locaties gekozen, maar ik stel mij vragen bij hun keuze." Zo bevindt zich in Humbeek een Pokégym in de Lourdesgrot en in het centrum van Grimbergen op het kerkhof in de Veldkantstraat. "Beide locaties zijn niet geschikt om te battelen en te spelen. Het kerkhof is een plaats om in alle kalmte te rouwen om onze verloren dierbaren en de Lourdesgrot is een gebedsoord, waar het uiteraard ook rustig hoort te zijn."


Raekelboom heeft geen probleem met Pokémon Go zelf benadrukt hij. "Persoonlijk speel ik het spel niet, maar het brengt mensen dichter bij elkaar en zorgt ervoor dat ze buiten gaan wandelen om te jagen op die beestjes. Het spel heeft dus ook vele positieve aspecten."

Nog geen klachten

Raekelboom stelde een schriftelijke vraag aan het gemeentebestuur om de makers van het spel te contacteren en te vragen beide locaties als Pokégym te verwijderen uit het spel. Volgens burgemeester Marleen Mertens (CD&V) is dat intussen gebeurd. "Wij hebben inderdaad gevraagd om beide plaatsen te schrappen. Ik vind het niet gepast om op die locaties spelletjes te spelen. Het is wel eerder preventief, want tot op heden zijn er bij de politie nog geen klachten binnengelopen over ongepast gedrag. De makers hebben intussen laten weten dat ze onze vraag zullen behandelen. Ik ga er dan ook vanuit dat de twee locaties weldra verwijderd worden."

Van geen kwaad bewust

Aan de Lourdesgrot in Humbeek werd er gisteren alvast nog duchtig gebatteld. De 10-jarige Emile uit Eppegem kwam er Pokémon spelen. De jongen was zich van geen kwaad bewust en zorgde - voor alle duidelijkheid - niet voor overlast.