“Dat is nu echt al jaren geleden”

Voortaan om de twee weken frietjes van de frituur voor bewoners residentie Anemoon

De bewoners van residentie Anemoon aten voor het eerst sinds lang nog eens frietjes van de frituur.
Lukas De bewoners van residentie Anemoon aten voor het eerst sinds lang nog eens frietjes van de frituur.
Het was dinsdag smullen geblazen voor de 23 bewoners van rusthuis Anemoon. Op het menu stonden frietjes van de frituur. “Dat is nu echt al jaren geleden”, zegt de 89-jarige Marcel Doms terwijl hij zijn boulette met zichtbaar genot naar binnen werkt. Voortaan komt het mobiel frietkot er om de twee weken langs.

23 van de 25 bewoners van residentie Anemoon eten voortaan om de twee weken hun buikje rond met frietjes van de frituur. “Het kwam sowieso vaak terug in de babbels met onze mensen: ‘Ik heb zo’n zin in een goed pak friet'. En dus zij vragen, wij draaien...", lacht Nadia Van Dam, die het privé-rusthuis runt.

Voor het rusthuis vatte rond de middag een mobiele frietkot post. “Spijtig van het slechte weer anders hadden de bewoners zelf om hun frietje kunnen komen. Nu is het te gevaarlijk om ziek te worden.” 

Het moet wel bijtvriendelijk zijn. Een saté, daar beginnen we niet aan.

Nadia Van Dam, zaakvoerster

En dus werden de bewoners op hun wenken bediend in de eetzaal. “Ze kregen allemaal een kleine bakje frieten, saus, en een vleesje naar keuze: een frikandel of een boulette. Volgende keer wisselen we eens af. Maar het moet wel bijtvriendelijk zijn. Een saté bijvoorbeeld, daar beginnen we niet aan.”

De reacties ware unaniem lovend. “Dat smaakt wel”, lacht Odette. “Het is eens wat anders. Dit mogen ze anders elke week wel eens organiseren. Een goed pak van de frituur, dat smaakt altijd beter.”

“Het is al even geleden dat er nog frieten op het menu stonden bij ons”, zegt directrice Nadia. “Toch al een maand of twee. We werken nu met een traiteur dus dat is minder evident.”

Marcel Doms (links) verorberde met zichtbaar genot zijn boulette.
Lukas Marcel Doms (links) verorberde met zichtbaar genot zijn boulette.

“Eindelijk nog eens frieten”, lacht Marcel Doms (89) terwijl hij zijn frieten met boulette en mayonaise verorbert. “Ik eet sowieso graag biefstuk-friet. Maar dan zonder vlees…", grapt hij. Nog een kleine twee weken en het is weer feest in residentie Anemoon.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.