Luchtvervuiling is meestal onzichtbaar, maar het heeft grote gevolgen voor de gezondheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Luchtvervuiling is meestal onzichtbaar, maar het heeft grote gevolgen voor de gezondheid. © Baert Marc

Greenpeace waarschuwt voor ‘gevaarlijk hoge’ luchtvervuiling boven Brussel: “Een veilige concentratie stikstofdioxide, dat bestaat niet”

BrusselJe ziet er niets van als je omhoog kijkt, maar ze zitten er wél: microscopische deeltjes stikstofdioxide. Sterker nog: in de lucht boven Brussel zit veel te veel van die vervuilende stof. “We overschrijden de Europese norm”, waarschuwt Greenpeace. “En die is norm ligt al ongezond hoog.”

 1. Rupelse horeca kijkt uit naar heropening terrassen: “De goesting om iets te gaan drinken is enorm groot”
  Niel/Schelle/Hemiksem

  Rupelse horeca kijkt uit naar heropening terrassen: “De goesting om iets te gaan drinken is enorm groot”

  Het nieuws dat cafés en restaurants op zaterdag 8 mei hun terrassen mogen heropenen, wordt in onze regio overwegend positief onthaald. Veel uitbaters kijken ernaar uit om hun klanten eindelijk weer te kunnen verwelkomen. Al zullen de zaken zonder terrasruimte wel nog wat langer geduld moeten hebben. “Voor ons is dit een domper”, zegt Wouter Sels van restaurant SELSation. “Wanneer is het onze beurt?”
 2. Hotel Ariane laat je restaurantgevoel herbeleven in coronaveilige omgeving: “Het doet ons deugd mensen opnieuw te zien genieten”
  Ieper

  Hotel Ariane laat je restaurant­ge­voel herbeleven in coronavei­li­ge omgeving: “Het doet ons deugd mensen opnieuw te zien genieten”

  Kiezen uit heerlijke gerechten, eten met servet, uit een warm bord en mét een goed glas wijn. Het klinkt als eten op restaurant, iets wat we al maanden moeten missen. Bij Hotel Ariane in Ieper kan de bezoeker dat gevoel al bij benadering ervaren. “We hebben van onze kleinste kamers eetruimtes voor het gezin gemaakt. De ober roepen kan via WhatsApp, zodat alles coronaveilig blijft.”
 3. “Wij gaan niet open op 8 mei!” Chef-kok Alex Verhoeven (32) houdt zijn horecazaken dicht, ook al mogen ze binnenkort open
  Turnhout/Hoogstraten

  “Wij gaan niet open op 8 mei!” Chef-kok Alex Verhoeven (32) houdt zijn horecaza­ken dicht, ook al mogen ze binnenkort open

  “Waar de overheid geen knopen durft door te hakken doen wij dat wel: wij gaan niet open op 8 mei! Wij kiezen voor kwaliteit en topservice en dat kan enkel wanneer we volledig openen. Voor ons geen domme beslissingen en halfslachtige compromissen.” Chef-kok Alex Verhoeven (32) liet voor één keer zijn frustraties de vrije loop. Ook bij andere horecazaken zoals Haut Ru en De Jachthoorn in Hoogstraten klinkt er vertwijfeling. Al zijn er ook zeker positieve geluiden te horen in Beerse, Turnhout en Hoogstraten bij Brasserie Flor, Louis en De Gelmel.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den