Grasdallen Nieuwdreef blijven liggen

De grasdallen in de Nieuwdreef in Maria-Aalter blijven liggen zoals ze liggen. Open Vld wil ze laten draaien, maar het studiebureau van de gemeente zegt dat dit niet nodig is.

Naast de betonnen rijweg van de Nieuwdreef liggen grasdallen. De ribbels liggen in het verlengde van de rijweg en niet haaks op de rijweg. Wie dus met de fiets naast de rijweg terecht komt, kan door die ribbels aardig vallen. Op de gemeenteraad van mei vroeg Open Vld al om de dallen te draaien, en de ribbels dus haaks op de rijweg te leggen. Dat is nog altijd niet gebeurd. "Zelfs niet bij de start van het schooljaar en dat maakt mij kwaad. Moeten er eerst doden vallen?" zegt Vic De Jaegher (Open Vld) scherp.

Burgemeester Patrick Hoste (CD&V) laat weten dat de dallen niet verlegd zullen worden. "We hebben navraag gedaan bij het studiebureau en ze liggen zoals ze moeten liggen", zegt burgemeester Hoste. "Fietsers moeten op de betonnen rijweg rijden en de wagens moeten in de Nieuwdreef achter de fietsers blijven. Wanneer je van de weg naar je eigen oprit fietst, rijden de mensen nu dwars op de grasdallen en dat is goed. Als we ze verleggen dan zou iedereen vallen die van de weg naar zijn eigen oprit fietst." (JSA)