Willy gaat zingen voor de bewoners en het personeel van Eyckenborch en Kesterberg

Willy gaat met gitaar op stap om te gaan zingen
Marc Colpaert Willy gaat met gitaar op stap om te gaan zingen
Zanger Willy Vander Biest uit Gooik trok de afgelopen dagen met zijn gitaar naar verschillende rusthuizen in de streek om er vanaf de straatkant enkele leuke deuntjes te spelen. Zo wil hij de rusthuisbewoners en het personeel een hart onder de riem steken.

Met de uitbraak van het coronavirus rijpte bij Willy het plan om iets te doen voor zijn medemensen en dan vooral voor de ouderen die in een rusthuis verblijven. In zijn eigen dorp Gooik mochten de rusthuisbewoners van Eyckenborch geen bezoek meer ontvangen en dus trok Willy ondertussen al enkele keren naar het rusthuis en naar de Seniorie Kesterberg om vanaf de straatkant enkele liedjes te zingen voor de bewoners. 

Appreciatie

“Ik ben vorige week naar WZC Eyckenborch geweest, waar ik enkele liedjes op de binnenkoer heb gezongen en daarna zong ik nog wat liedjes ter hoogte van de parking. De mensen lijken het toch te appreciëren”, vertelde Willy. Op maandag trok hij naar de Seniorie Kesterberg om ook daar voor de bewoners enkele leuke liedjes te zingen. En Willy bleef ondertussen niet stilzitten. “Ik heb zonet een Engelstalig lied gemaakt, de ‘Corona Battlesong’. Een stevig nummer dat de huidige toestand wat beschrijft”, aldus Willy. 

Ook de volgende dagen is Willy op stap met zijn gitaar om zijn medemensen op te fleuren met zijn muziek, volgens hem broodnodig in deze coronatijden.

Willy aan het werk voor de gebouwen van Eyckenborch
Foto rv Willy aan het werk voor de gebouwen van Eyckenborch