Vrouw valt met bromfiets en komt onder wielen van vrachtwagen terecht

Het slachtoffer kwam met haar bromfiets ten val en kwam vervolgens onder de wielen terecht.
Mozkito Het slachtoffer kwam met haar bromfiets ten val en kwam vervolgens onder de wielen terecht.
Een vrouw is donderdagnamiddag om het leven gekomen bij een tragisch verkeersongeval op de Ninoofsesteenweg in Gooik. Ze reed met haar bromfiets op de steenweg en kwam onder de wielen van de truck terecht. Er zou evenwel geen aanrijding geweest zijn. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ongeval gebeurde rond 13 uur op de steenweg op het grondgebied van Gooik, net voor de scheiding met Neigem. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar alle hulp kwam helaas te laat. Enkel het overlijden van de vrouw kon nog worden vastgesteld. De politiezones Ninove en Pajottenland sloten onmiddellijk de steenweg in beide richtingen af en het parket Halle-Vilvoorde besliste om een verkeersdeskundige en een wetsdokter ter plaatse te sturen.

Bij dat onderzoek werd ook een truck die zo’n 250 meter verder tot stilstand kwam onderzocht, onder meer met bijstand van de federale wegpolitie. “Uit de eerste vaststellingen zou blijken dat er geen contact of aanrijding was tussen de bromfietser en de vrachtwagen”, vertelt Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde. “Het lijkt erop dat de bestuurder van de bromfiets, een vrouw met Hongaarse nationaliteit, haar evenwicht is verloren en vervolgens op de rijbaan voor de wielen van de vrachtwagen is gevallen.” Door het ongeval bleef de steenweg enkele uren volledig versperd tussen Ninove en Gooik.

De vrachtwagen stond zo’n 250 meter verder naast de steenweg geparkeerd.
Mozkito De vrachtwagen stond zo’n 250 meter verder naast de steenweg geparkeerd.
De steenweg was volledig versperd.
Mozkito De steenweg was volledig versperd.
De steenweg was volledig versperd.
Mozkito De steenweg was volledig versperd.
De steenweg was volledig versperd.
Mozkito De steenweg was volledig versperd.
De steenweg is volledig versperd.
Mozkito De steenweg is volledig versperd.12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Sierens

  De minimale afstand tot een zwakke weggebruikers is volgens de wet 1,5 m. Dit soort weginfrastructuur houdt daar geen rekening mee. Zowel wegbeheerder als vrachtwagenchauffeur als hij de minimale afstand niet respeteerde zijn mee verantwoordelijk.

 • eduard janssens

  Noemen ze zoiets een fietspad een fietspad van een zakdoek breed !! ,

 • Miel Geers

  Gewoon schandalig ! Dat ze zoiets een fietspad durven noemen, het is niet anders dan een dodenweg !! Veel sterkte aan de nabestaanden van de overleden vrouw.

 • Francinne Declerque

  En daarom noemt men deze smalle “fietsstrookjes” ook wel moordstrookjes. Overheid in de fout.

 • Bob(Robert) Bruyland

  De gracht toegooien en een fietspad aanleggen idpv een moordstrookje,Hoe dikwijls gaat dit nog gebeuren,gebruik het geld dat door het verkeer binnenkomt om datzelfde verkeer veiliger te maken en niet om streepjes verf op de weg te zetten en nadien te zeggen dat je daar veilig bent.Sterkte aan de betrokkenen die het slachtoffer zijn van de infrastructuur.