Voetbalhappening voor de kinderen van Malawi

Filip  De Mulder organiseert al voor de tiende keer een voetbalhappening voor het goede doel
Marc Colpaert Filip De Mulder organiseert al voor de tiende keer een voetbalhappening voor het goede doel

Al voor de tiende keer organiseert Filip De Mulder uit Oetingen een voetbalhappening op de terreinen van de voetbalclub SK. Oetingen. De opbrengst gaat naar een dorpje in Malawi(Afrika) voor een vrouwen voetbalploeg, een school en de oprichting van een jeugdcentrum.

Het was de vader van Filip die zich in 2006 in een dorpje Sitima, in Malawi ging vestigen en van start ging met een project ten voordele van de arme bevolking. Hij stichtte er een schooltje, waar vandaag ongeveer 200 kinderen naartoe gaan. Toen de vader van Filip overleed zette hij het levenswerk van zijn vader verder. En zo gaat op zaterdag 18 mei al voor de tiende keer een voetbaltornooi van start op de terreinen van SK. Oetingen in het centrum van deze gemeente. Speciaal die dag is een galawedstrijd voor dames, de aanwezigen krijgen een nieuw spel voorgeschoteld namelijk de voetbal-vogelpik en er is een springkasteel voor de kinderen. “Om geld in de kas te brengen wordt die dag tevens een gehandtekend truitje verloot van de gouden schoen Hans Vanaken”, vertelde Filip De Mulder. Zaterdag gaan ze van start vanaf 13 uur en iedereen is welkom om tal van plaatselijke ploegen te zien spelen tijdens deze voetbalhappening. De volledige opbrengst gaat naar de kinderen van Malawi.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.