Vanaf 1 april verdwijnen er 320 graven op het kerkhof van Oetingen

Een groot deel van de graven op het kerkhof gaan verdwijnen
Marc Colpaert Een groot deel van de graven op het kerkhof gaan verdwijnen
Vanaf 1 april wordt een groot deel van de begraafplaats in Oetingen heraangelegd. Zowat 320 graven waarvan de concessies al een tijdje verlopen zijn, zullen plaatsmaken voor een nieuwe inrichting. Wie nog vlug een zerk of een ornament zoals een foto of een bloemstuk wilt behouden, wordt verzocht dit voor 1 april weg te nemen.

Een groot deel van de graven op het oudste deel van het kerkhof van Oetingen - het verst verwijderd van de kerk - gaan vanaf volgende maand verdwijnen. Tijdens de duur van de werken is het bovenste gedeelte van de begraafplaats niet toegankelijk tussen 7 en 17 uur. De begraafplaats van de toekomst moet niet alleen een heel stuk groener worden, maar ook onderhouds- en milieuvriendelijker . “De gemeente gebruikt sinds een aantal jaren geen pesticiden meer op de verschillende begraafplaatsen. Het nadeel is dat het wieden op de bestaande grindverhardingen tussen de graven heel wat onderhoudsuren met zich meebrengt”, legt schepen Simon De Boeck (CD&V) uit.

In eerste instantie zal de vrijgemaakte ruimte na de werken ingezaaid worden tot een grasveld. De gemeente gaat op zoek naar een ontwerper om een aangepaste inrichting voor te stellen. Tegelijk zal met de Oetingse gemeenschap overlegd worden over hoe de begraafplaats er zal uitzien. Indien er toch nog een probleem is met een grafzerk, kan men steeds contact opnemen met het gemeentehuis via het nummer 02/532.41.56.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.