Straks weten ze in Gooik weer hoe laat het is

Voorlopig ontbreken de wijzers nog op het uurwerk
Marc Colpaert Voorlopig ontbreken de wijzers nog op het uurwerk

De wijzers van de torenuurwerk op de Sint-Niklaaskerk zijn momenteel verdwenen om te laten herstellen en zullen in de loop van deze week opnieuw geplaatst worden. Het was vijf voor twaalf voor het meer dan 30 jaar oude uurwerk op de toren van de Sint-Niklaaskerk in het centrum van de gemeente. “Het was de bedoeling dat we het torenuurwerk gingen herstellen op hetzelfde moment dat we de kerktoren gaan laten restaureren. Maar omdat dit dossier nog niet helemaal rond is wilden wij niet nog eens enkele jaren wachten alvorens dit uurwerk kon hersteld worden. Wij hebben zoveel moeite gedaan voor een mooi, nieuw centrum en dan een kerktoren met een klok die stuk is, dat was geen zicht”, zegt burgemeester Michel Doomst(CD&V). De herstelling van de wijzers en het uurwerk zelf gaat de gemeente 16.500 euro kosten. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • andre Baukens

    met de huidige bestuursploeg weten we al lang hoe laat het is in Gooik. 't zot houden met de centen van de belastingbetaler (zie ruilverkaveling, Paddenbroek, zeilen op dorpsplein Gooik, plannen voor breugeltoren, enzoverder)