School sluit deel van haar lokalen door afbraakwerken aan naastliggend pand, burgemeester legt werken stil: “We willen éérst het stabiliteitsrapport hebben voor er mag worden verdergewerkt”

Door afbraakwerken werd een deel van de schoolgebouwen gesloten.
Marc Colpaert Door afbraakwerken werd een deel van de schoolgebouwen gesloten.
Door de afbraak van een gebouw naast de Vrije kleuterschool Oetingen heeft de directie beslist om uit veiligheidsoverweging een deel van de lokalen te sluiten. Ook de kinderen mochten vrijdag niet meer buiten spelen, wegens te gevaarlijk. “Wij denken dat er geen gevaar is, maar we willen eerst het stabiliteitsrapport hebben voor de werken mogen voortgezet worden. Ik heb ze voorlopig dan ook tijdelijk stilgelegd”, zegt burgmeester Michel Doomst (CD&V).

Het vroegere rusthuis Maria-Jozef ter hoogte van de Kloosterstraat in het centrum van Oetingen wordt sinds donderdag afgebroken. Eigenaar Willy Decoster wil er een complex neerpoten van veertig appartementen, vooral gericht op mensen van 65 tot 85. Omdat het gebouw naast de school werd afgebroken was de directie er niet gerust in. “Uit veiligheid hebben wij beslist dat de leerlingen niet meer in de eetzaal en de turnzaal mogen komen. Ook een deel van de speelplaats was verboden terrein”, legt directeur Marleen Verckens uit. Op donderdag en vrijdag belden heel wat ongeruste ouders naar de gemeente. “Ik heb gebeld naar de burgemeester met de vraag of alles wel in orde was met de vergunningen, ik was er niet gerust in”, aldus een papa. David, een andere papa, is dan weer niet echt ongerust. “Ze zullen wel weten wat ze aan het doen zijn zeker?”

Ze vragen onder meer een attest dat het gebouw asbestvrij is, maar het gaat hier over een gebouw van voor 1900. Dat was toen nog niet uitgevonden, dus dat is niet mogelijk. Maar ondertussen hebben ze mij langs alle kanten zo erg tegengewerkt dat ik veel zin heb om het hele project stop te zetten. Ik wilde van het centrum van Oetingen een heel mooie plaats maken, maar ik kan het ook zo laten verkommeren

Willy Decoster

Eerst zwart op wit

“Aangezien de eigenaar geen attest had van de stabiliteit en voor de afvalstoffen konden wij niet anders dan de werken stilleggen. Ondertussen stelden wij zelf al iemand aan om de stabiliteit te onderzoeken. Op het eerste gezicht is er geen probleem, maar ik moet dit eerst op papier hebben, ik wil geen risico’s nemen”, stelt Doomst.

Eigenaar Willy Decoster begrijpt de heisa niet goed. “Ze vragen onder meer een attest dat het gebouw asbestvrij is, maar het gaat hier over een gebouw van voor 1900. Dat was toen nog niet uitgevonden, dus dat is niet mogelijk. Maar ondertussen hebben ze mij langs alle kanten zo erg tegengewerkt dat ik veel zin heb om het hele project stop te zetten. Ik wilde van het centrum van Oetingen een heel mooie plaats maken, maar ik kan het ook zo laten verkommeren”, zegt hij boos.

Op donderdag was een deel van de speelplaats al verboden terrein.
Marc Colpaert Op donderdag was een deel van de speelplaats al verboden terrein.
Door de afbraakwerken aan een gebouw naast de school werd een deel van de gebouwen verboden terrein voor de leerlingen.
Marc Colpaert Door de afbraakwerken aan een gebouw naast de school werd een deel van de gebouwen verboden terrein voor de leerlingen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.