Schepen wil lege kapelletjes omvormen tot werkruimte met WiFi

In de Woestijnkapel is bijvoorbeeld plaats genoeg om een stille werkruimte met WiFi in te richten.
Foto Marc Colpaert In de Woestijnkapel is bijvoorbeeld plaats genoeg om een stille werkruimte met WiFi in te richten.
Eerste schepen Simon De Boeck (CD&V) wil vandaag tijdens het schepencollege de vraag stellen of de iets grotere kapelletjes op hun grondgebied niet kunnen omgevormd worden tot enkele stille werkruimtes met WiFi. Het idee komt van enkele studenten die de afgelopen week in Gooik waren voor een studieproject.

Volgens deze studenten moet de gemeente Gooik meer inzetten op zachte recreatie en kunnen ze als leidraad de oude tramroute gebruiken die dwars door de gemeente en deelgemeenten loopt. "In de open ruimte vormen de leegstaande hoeves en kapelletjes belangrijke ankerpunten in het landschap. Een hoeve omvormen tot een huis met een zwembad, paardenstallen en een grote tuin heeft geen meerwaarde voor de gemeenschap. Een meergezinswoning, campingcomplex of kleine bedrijfsruimte zijn wel mooie alternatieven.


Daarnaast is het zonde om de vele kapelletjes te laten verloederen. Het zijn aangename rustpunten voor wandelaars. Misschien kan een groter kapelletje omgevormd worden tot stille werkruimte met WiFi", vertelden de studenten. Dat laatste zag schepen Simon De Boeck wel zitten. "Ik ga tijdens het schepencollege van maandag (vandaag, red) dit voorstel ter sprake brengen. Wij hebben tal van kapelletjes op ons grondgebied", aldus de schepen. Hij denkt vooral aan de iets grotere kapelletjes zoals dat in de Zijpstraat, en er staan er ook nog enkele langs de steenwegen.

Woestijnkapel

"De Woestijnkapel is bijvoorbeeld ruim genoeg zodat enkele mensen er in alle stilte kunnen werken, pal naast het Neigembos. De kapel is steeds dicht, dus waarom zouden wij er dan geen plek van maken waar mensen zich even in alle rust kunnen terugtrekken om er te werken. Of wandelaars, die graag even opzoeken welke mogelijkheden er zijn om te wandelen in de streek", aldus De Boeck. (MCT)